Hoppa till innehåll

Bröd, pasta, lekar och regn

23 juni, 2014

babylekenMilja och Isaac har en ny favoritlek. Det är en familjelek, där Isaac är babyn och Milja är mamman. För det mesta kryper Isaac runt på alla fyra eller bäddas ner av sin syster (tillsammans med en skock Angry Birds-figurer) eller så låtsas hon byta blöja. Isaac svarar med överdrivet barnslig röst.

Isaac! Kom hit noo! Du ska sova! Beibiiin, val e du? hör man henne säga ibland, när de springer runt.
– Ja e häääl, ha vill inte sova! svarar brodern.

Ikväll skulle de båda till sängen och sova på riktigt, men det tog väldigt lång tid. Isaac kunde ju absolut inte gå, bara krypa – han är ju bebis!

Sen hade vi långa diskussioner om de där Angry Birdsen som ska hänga med överallt, överallt. Ikväll var det bilar också. Det blev en kort utvisning av envist barn, innan han lämnade ifrån sig djuren i en låda intill sängen. Håh håh.

brodbaket33

riktigtbrabrodJag har bakat bröd enligt morotsfrallereceptet. Det blev riktigt bra den här gången! Knaprigt på ytan och fluffigt inuti. Den här gången lät jag inte degen jäsa, annat än efter att jag format bröden på plåten. De jäste ut åt sidorna ändå, så det blev nästan brytbröd! 😀

pastagrat2
pastagratanggIhop med det gjorde jag en pastagratäng. Idéen till denna föddes när jag hade för mycket minitomater. Det är en perfekt rätt att slänga ihop om man har överblivna oliver, tomater eller pastasås. Koka pastan al dente, varva med tomatsås, basilika och oregano och ev. kött. Jag lade till mozzarella och fetaostkuber samt kronärtskockor. Riktigt lyxigt blir det med lite grädde också, som man häller över. Grädda i 20-30 minuter i 200° och det är klart. Kom ihåg att steka köttet på förhand, om du sätter i sånt. Oliver och soltorkade tomater är också kanongott.

rainydayTrots att det var blött ute, tog vi med cyklarna och gick ut på gården. Där cyklade killarna runt med Pukysarna, fast det regnade. Vilket bra köp cyklarna har varit, vi är så nöjda. Milja ville gunga och köra runt sin nalle. Det är bra så länge de duger med att vara ute och inte bara stirra på pekplattor. Det blir så mycket sånt ändå.

När vi kom in skulle Milja bada sin lilla nalle och det höll på att bli översvämning i lilla toan; den som inte har nån golvsil! Nåja, nu är slaskröret tömt och förhoppningsvis lär sig den här bruden snart att inte ha på kranen för fullt hela tiden!

Jag har hittat ett störtskönt amigurumimönster på en docka/nalle via Instagram. Ska plocka fram bomullsgarn igen och virka lite. Imorron är det jobb och dagis som lockar och rockar igen. W har fått byta ställe och grupp ett par gånger redan i sommar, för att det är olika dagis som dejourerar och han är så nöjd över det. Det är så skönt att han trivs och har roligt!

Dagens down:

Jag missade premiären av Allsång på Skansen. Och det är ett sånt program, en sån upplevelse jag inte kan dela med mina vänner på jobbet. Inte ser man på sånt i finska Finland, även om man ser på mycket annat som Strömsö och Solsidan.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Barhoppan permalink
  23 juni, 2014 11:39

  Allsång på Skansen har premiär i morgon ,tisdag kl 21.00

  • 24 juni, 2014 09:02

   Jo, jag har håxat det nu. Det gick ändå inte, läste för twinsen, som inte ville sova. Vill inte se via nån dator, så jag får pricka in nästa avsnitt då istället.

 2. Barhoppan permalink
  25 juni, 2014 08:00

  Du missa inte så värst mycke,men det blir säkert bättre. Tyckte synd om September hon var lite svag på nåt sätt och så var Loa Falkman konstigt fräck mot henne.

  • 25 juni, 2014 08:34

   Okej. Måste kanske se det via webben eller få tummen ur och krångla med de svenska kanalerna, så vi får tillbaka dem, fast det går på Yle5 också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: