Hoppa till innehåll

Om Bitte

Jag heter Bitte, är 37 och bor i Åbo med min familj; sambo och tre barn. Har bott åtta år i Stockholm, men rötterna är alltid i Österbotten. Vill du skriva till mig utan att kommentera i bloggen, är du välkommen att skriva på adressen bittte[at] gmail.com, men ta bort klamrarna förstås. 😉 Och ja, det ska vara tre stycken t i min adress.

Förut hette min blogg ”Mamma med Tourette”. Jag är fortfarande mamma, jag har fortfarande Tourette, som kommer och går, men jag är mer än så. Alla frågor om Tourette – eller vad som helst – är välkommna ändå. Jag diskuterar dem gärna, eftersom Tourettes syndrom har varit något som styrt mitt liv och varit centralt i så många år. Det har lett till att jag tvingats sluta jobba på ett par platser, på ett ställe permanent. Det var för att jag hade för mycket synliga tics. Syndromet har också lett till pauser i min skolgång och i mitt arbete, men det har aldrig stoppat mig från att leva.

Mitt mål med min gamla blogg var först att dela med mig av information om Tourettes Syndrom och tics, som har varit en del av mitt liv i över 20 år. Genom åren har jag lärt mig att acceptera mig själv med de skavanker man har. Sen kom William, och tre år senare blev jag gravid igen – med tvillingarna! Nu handlar min blogg om mycket mer än Tourettes syndrom. Mest familjerumba och stickor, garn och barn.

Min dröm är att livnära mig på mina textalster, skriva mera och fotografera. Hösten 2010 inledde jag studierna till att bli instrumentskötare eller steriltekniker, som det heter i Sverige. Mina studier gick enbart på finska och det är bra, så att man lär sig rätt termer och utvecklar språket. Efter tvillingpaus och mycket slit är jag är klar (!!!) och nu börjar det nya livet, jobblivet – med treåringar och en sexåring.

Tietoa Touretten oireyhtymästä suomeksi.

Kommentoida voi toki aina sekä ruotsiksi että suomeksi. ^_^

Annons
4 kommentarer
 1. netaskrypin permalink
  10 oktober, 2010 12:56

  Nu fick jag helt plötsligt veta något nytt; du skriver! Jag är nyfiken! 😉 Vad skriver du om?

  • 10 oktober, 2010 06:49

   Jag skriver ingen bok eller så just nu. Har inte nånsin gjort det, om man inte kallar min blogg för bok. Jag skriver lite dikter, verser och tal och sånt. En dröm är att skriva en bok om Tourette eller nåt annat skojsigt.

 2. mela permalink
  30 juni, 2011 11:02

  hejsan
  du har bott i stockholm studera du eller jobbade du?
  hur löste du bostadsdelen?
  hälsningar Mela som vill flytta till stockholm

  • 30 juni, 2011 03:31

   Hejsan!
   Jag har bott där åtta år och jobbade som väktare största delen av tiden. Allra sist, innan flytten, jobbade jag på ett mindre telekomföretag. I början jobbade jag som ombud (telefonrådgivning) och i kundsupporten på gamla Spray.se. Jag var ihop med en kille redan då jag flyttade dit, så vi flyttade ihop och senare skaffade vi egen lägenhet. Det finns en del hyresrätter också och man kan bo i andra hand. Men obs, se till att få skriftligt kontrakt så du vet med säkerhet hur länge du kan stanna, om du hyr i andra hand. 🙂 Stort lycka till!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: