Hoppa till innehåll

Hallå Valborg!

30 april, 2016

Jag har inte glömt bort bloggen, den har bara legat i träda, precis som våren gör under hela vintern. Och hela den här våren har liksom legat inbakad i frost och iskalla vindar, tills nu. Det är som sägnen säger, att man ger plats för det nya – för sommaren, förnyelsen och livet. 16 plusgrader visade temperaturen, som på beställning idag och både hundar och ungar vad glada och folk for man ur huse för att fira våren.

vappen16_7Redan mitt i stan var alla busslinjer omdirigerade för att få allt att löpa smidigt. Vi kom oss av en belamrad buss, svettiga och varma och begav oss upp mot Vårdberget. I år var vi i tid!

vappen16_8Vissa verkade ha bunkrat upp för morgondagens picknick eller spänt upp en hängmatta. Varför har ingen tänkt på det förut? 😀

vappen16_9Andra hade perukfest!

vappen16_10Yle ställer igång för direktsänding!

vappen_mossanpaOch så får vintern RASA ut medan vi tar på oss studentmössorna – HURRA! Brahe Djäknar sjöng in våren som vanligt.

saa_Vitt
sotkorv
vappen_flaggtatg

Och det var solsken, sång, söta barn, skumpa, pompa och ståt!

vappen_pappasryggLycka är att ha en pappa eller mamma att sitta på!

vappen_heamPå hemvägen hittade vi en trappa som vi aldrig förr använt. Tänk, i Åbo! Fast man bor här! Trappan leder nästan direkt ner till Biblioteksbron.

vappen16_4a
vappen16_3Åstranden var full av festande människor, glada upptåg och solskensdyrkande människor i alla åldrar.

vappen16_1Okej, kanske lite mer halare än vanligt! 😀

vappen16_5På uteserveringarna har terrasserna öppnat! Hurra för våren och vappen!

vappen16_6

Mika och jag åt middag ute på Fontana, där vi faktiskt fick plats utan att ha beställt bord eller nåt. Sen var vi hemma ganska tidigt, medan de yngre vi hängde med, for vidare på fest med vänner på lönnkrogar.
rackernu

Okej, nu räcker det med fotandet, tyckte Mika! 😀

One Comment leave one →
  1. Elvira permalink
    19 maj, 2016 10:58

    Roligt att du inte glömt bloggen, har saknat dig!

Lämna en kommentar