Hoppa till innehåll

Jamen visst!

3 december, 2013

Hah, kolla här var jag gjorde med fläcktestet idag!

buzzador_Test1

jagmenvisstMeningen med Buzzadors produkter är ju att man ska testa dem skarpt och skriva om dem, därför får man dem gratis, om det är nån som undrat över det. Och jag är så glad att alla påsar gick åt! Jag delade ut hela gänget och fick många glada miner tillbaka! Så, med andra ord, idag testade jag på en sliten, vit tröja, men som fortfarande är vit. Vet inte om det syns vad jag skrev på tröjan, men jag hade alltså (uppifrån, från vänster): Vin(glögg), morot. Nere, från vänster: Jord, köttbulle och currysås. Jag förbehandlade med Vanish spray, sen hade vi Vanish Extra Hygien, burken med grönt lock (eftersom tröjan åkte med lite träningskläder) och tvättmedel. Lite kvar av jorden syns det, men inte mycket. Jag gned faktiskt in tröjan med blöt jord. Moroten syns också, den är alltid svår. Och bokstäverna – de är väck! De var skrivna med en markeringspenna för kläder!

Ursäkta bildkvalitén. Jag somnade på soffan, med kameran på karmen. Plötsligt var den försvunnen! Precis när den behövdes som mest! Mika och jag letade och kliade oss i huvudet – vi letade till och med i kökslådor och tvättkorgen! Till sist hittade vi kameran, nedgliden bakom soffkuddarna, längst bakom sittdynorna. Jag fotade lite med mobilen.

lillajulenfortsDagens lilla tillbakablick till helgen:

Två älskade lillajulklappar. Isaac fick en nyckelpigekudde, som han till och med skulle ha med sig till dagis! Miljas lilla Hello Kitty-hus var också mycket omtyckt.
goddmedmunkDagens efterrätt:

Lite måndagslyx efter en extremt tröttsam skoldag: Arnold’s Donuts. ”Som Ripa brukar ha!”, sa twinsen (från Rorri Racerbil, på finska) och sen bad de om ”de rosa och de gula munkarna”.

sanadarhyllorDagens déjà vu:

Att kliva in i Deli Market och känna dofterna av asiatisk mat och dito kryddor. Det var som att gå tillbaka till Husby/Kista, där vi bodde då William föddes (japp, samma ställe där det var en massa oroligheter för ett tag sen, norr om Sthlm). Den mat och det utbud som fanns i den lokala ICAn, saknar jag ibland. Då kan man gå hit. Jag köpte baba ganouj, grön currypasta, libanesiska kryddor, okra, pitabröd och poppadoms.
engodcurryEn del av sakarna blev dagens mat. Mika gillade! Jag är så glad att vi har hittat en maträtt vi båda tycker massor om! Det är inte så lätt att göra bra, vegetarisk mat, som har mycket smak, utan att bara smaka t.ex. chili eller soja. Jag lär mig! Det här är en grön currysås och den innehåller 1½ matsked grön currypasta, Quornbitar, färska tomater, kokosmjölk, en knapp matsked koriander (jag brukar mala själv så det smakar mest, av hela frön varje gång), skuren okra, cashewnötter och en lök plus ett par vitlöksklyftor. Man börjar med att fräsa löken i lite olivolja på botten av en kastrull och sätter sen till kokosmjölk och rör ner resten – låt koka i 10-15 minuter! Idag serverade vi pitabröd.

Ungarna åt köttbullar. Jag, som trots allt inte är så van med stark mat, tycker mycket om när det smakar annat än chili också, tog lite grynost till, för att dämpa hettan. Om man av misstag får alltför mycket chili i en rätt kan man hälla ner vanligt, vitt socker. Det tar bort en del av hettan.

Nu har jag suttit och printat arbetslistor, sekretessavtal och annat behövligt inför den stundande praktiken, som pågår nästan ända fram till jul. *djupt andetag*

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. 3 december, 2013 03:01

  Kikar in och säger hej 🙂 Vilken mysig blogg du har och jätte fina barn 🙂

  Hade ni en bra 1:a advent?

  • 4 december, 2013 10:52

   Hejsan!

   Tack för titten, jag kikade in till dig i gengäld! Tack detsamma! 😀
   Jodå, vi firar lite annorlunda än i Sverige, med lite klappar redan nu, det är också trevligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: