Hoppa till innehåll

Stockholm maraton ’13

1 juni, 2013

detstilla1Det började som ett stilla sommarregn. Solen hade skinit hela förmiddan och det var 17 grader varmt i stan. Rätt perfekt för löpning när det är lite mulet.

langastkVissa bilar i stan påminde om att det faktiskt är en studentfesthelg också.

sthlmmara11_slussen
sthlmmara12Det var mycket folk i stan, en massiv feststämning och många glada miner trots att regnet tilltog. Det här är vid Skeppsbron/Slussen.

sthlmmara13Såna här tillställningar påminner mig att det är bra att ta med ungarna (inte de allra minsta kanske) för att uppleva att det är roligt att springa.

sthlmmara14_mika1The Mika! Här vid 30 km.

litestretchStretchdags för vissa, andra promenerade en bit.
coffeecow1Åskådarna kunde få kaffe av kaffekon. 🙂 Ännu ett exempel på ett bra organiserat lopp.
sleikakatt14Så  kom den där lila regnkappan fram i år igen. Regnet tilltog och det formligen vräkte ner en ganska lång stund.

sthlmmara15Tunnelbanan var full med medaljhjältar och vakter som bad folk gå ”läängre fram, mooot mitten av perrongerna, så fler får plats!”.

sthlmmara16_borttappatUt i regnet igen med barnvagnar, folk och bilar och avspärrningar. Någon hade tappat sina glasögonen i röran.

hejdapollenHejdå pollen!

sthlmmara_publikenMassor av folk stod på Stadion, mer än ifjol. Fem timmar efter start hade 13.000 löpare gått i mål av totalt lite 21.000 startare.

sthlmmara16_mikaEn av dem var Mika! Jee, heja heja! Arrangörerna spelade ”Fly on the wings of love” och poppiga dängor, medan de räknade upp folk som kom i mål. Stockhol maraton är ju ett av de största finländska arrangemangen (fniss) också, så en hel del prat gick även på finska.

sthlmmara17Ifjol var det sopsäckar som var hårdvaluta – det här året fick alla som kommit till mål en värme-prasselfilt i plast. Vad kallas dom? De funkade bra i alla fall.

sthlmmara19mika2En lite torrare och gladare Mika. Här syns det förresten att hans hår faktiskt blev lite ljusare efter vårt förra blekförsök. Fast han var inte speciellt ledsen, bara trött efter loppet. Förresten är det inte liksäckar som ligger där bakom oss, utan det är klädförvaringen. 😀

sthlmmara18Finisher – i år igen!

sthlmmara20Precis när vi var på väg ut från området, började regnet avta och man hörde några dova åskknallar långt borta. Och det blev kanske 14 grader, men inte 3 eller 4!

shareyourexpNytt för i år var en åsikts- och motivationstavla på stället där de säljer kläder och skor.

maranblomsterImorron åker vi hem till verkligheten igen. Måste man? Jo, jag vill, jag saknar ungarna, men jag vet också att vi kommer att ses och ha en massa tid tillsammans. De har lovat 27 grader i Åbo nästa vecka. Huh!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: