Hoppa till innehåll

Stockholm maraton ’12

2 juni, 2012

Historiens kallaste Stockholm maraton har gått av stapeln. Jag vet inte hur många som avbröt, men det var betydligt färre som gick i mål i den iskalla snålblåsten, än tidigare år; 21 500 anmälda, men drygt 15 000 gick i mål. Det var fyra plusgrader med piskande regn, men min hjälte Mika fullföljde loppet på 5:23! Hurra för Mika. Jag var helt slut av att gå på stan och stå vid Stadion och heja på folk, men han sprang i ösregnet i över fem timmar! Galna människa. 😉

Fullt med folk på Stadions t-banestation. Trafiken omdirigerades, vägar och uppgångar var avstängda och alla väntade under tak och ville inte gå ut i regnet.

Dagens frisyr: Dränkt katt.

Dagens klädsel: Sopsäckar. Många sprang även med dem på.

En glad och varm Mika är startklar.

Där är nån glad vinkande typ som nyss har startat!

Och några timmar senare kom en glad kille spurtande till mål in på Stockholms stadion. Det ser så lätt ut när man ser på, men jag tänker att det ligger hundratals träningstimmar bakom varje löpare. Och alla går över samma mållinje som alla stjärnor på DN-galan och andra stora händelser.

Finn is here! 🙂 Bra-Mika byter om i ett fuktigt tält och vi brådskar hem till hotellet. Ikväll träffade vi en gemensam jobbarkompis från förr och åt gott på Akkurat. Tusen tack för sällskapet och god mat och en liten öl. En super avslutning på en lång dag. Imorron hoppas vi verkligen på lite soool! 😀

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 2 juni, 2012 10:44

  Ser att du varit i händelsernas centrum idag. Är inte avundsjuk på varken publik eller deltagare, med tanke på vädret. Deltagare har jag hunnit vara några gånger, men när bekvämligheten numera tagit överhanden blir TV soffan och datorn ett attraktivt alternativ. Ett visst intresse för loppet lever kvar, i synnerhet när dottern sprang idag.

  • 2 juni, 2012 10:50

   Oj, grattis till att dottern sprang! Det är så roligt att vara med på ett hörn, fast jag inte springer själv. Jag trixar med protein och fixar gelé och annat som behövs, frotterar den frusna mannen och gör det jag kan. Det är också roligt!

 2. annepauline permalink
  4 juni, 2012 10:37

  Ja vilket väder Stockholm bjöd er på. Det var ju plus sex grader på julafton och i lördags var det plus fyra grader! Sen detta ösregn. Jag var på veteranbilsrallyt på Biskopsudden igår, söndag, jättekallt även då men något så när uppehåll även om det kom någon snabbskur. Det var lite bilar och lite folk, många hade nog ställt in hela evenemanget på grund av vädret.

  • 4 juni, 2012 08:47

   Ja hu, det var så isande kallt. Lite trist att inte få ta fram sommarklänning och låga skor men Stockholm är ju alltid Stockholm ändå. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: