Hoppa till innehåll

Inför maran

1 juni, 2013

I skrivande stund har starten för årets Stockholm maraton gått! Jag känner åtminstone fem som är med och springer i år. 20.000 var anmälda, få se hur många som tar sig i mål. Hälften av alla löpare springer maran för första gången. Vilket stort intresse det har blivit! En kompis frågade på FB varför jag inte springer. Svaret är helt enkelt att det är för långt för mig. Jag har inte tränat såhär långa sträckor och har inte intresse i nuläget av nån hel maraton.

När man står där och ser på alla löparna, brukar jag tänka att det är en oerhört stor mängd totala träningstimmar som ligger bakom denna bedrift! Speciellt för de som springer maran om och om igen – det krävs en hängivenhet som jag vet att jag själv saknar.

Mika och jag anlände till huvudstaden tidigt igår morse. Vi hade satt väckningen på 06.00 när vi var på båten. Jo, vi vaknade i god tid, packade våra saker och undrade varför vi inte var framme vid hamnen. Det var jättedimmigt ute och man såg knappt husen vid stranden. Färjan tutade med jämna mellanrum, för att inte bli påkörd eller köra på andra båtar.

Plötsligt kom vi på att det fortfarande var finsk tid våra mobiler – med andra ord hade vi vaknat en timme för tidigt! Nåja, vi hann i alla fall med en bufféfrukost i lugn och ro. Det är så lyxigt.

sthlmmara1
sthlmmara2
sthlmmara3
Sen dess har vi gått och gått, i stan och tittat på folk, ätit Max’ hamburgare, Mika slevade i sig pasta vid maratontälten, vi fikade och shoppade och blev sjukt trötta i ben och kropp. Jag i alla fall, som hade en massa tics och tunna tygskor. 
sthlm61Och Stockholm är sig likt, men ändå olikt. Det händer hela tiden saker. Här vid Kungsträdgården kom det några bilar med reklam för en ny produkt. De delade ut stora påsar med nötter och russin direkt från bildörren. 😀 Gillas!

mariatorget21Somriga Mariatorget (ligger nära Litet Nystan! :D)

sthlmmara5Kaffepaus vid Coppola. Aloe Vera-vatten är gott, men lite chunky. Hälften är faktiskt riktig aloe vera. Sägs ju vara nyttigt. För övrigt måste jag bara nämna att jag inte klarar av såna där kaffemängder! Jag drack bara några munnar för att få mitt eget behov fyllt. 😀

plattan21
Plattan fylldes av fler och fler skumma typer, ju längre fredagseftermiddagen led. Men på dan var det ljust och fint och mindre bökigt. Väldigt ljust, tyckte jag och önskar att jag kunde bli lite brun så man slapp oroa sig för solen hela tiden.grillkvallee4Grillmeister Sari fixar grönsaksspetten mellan tentläsningarna, jag bakar muffins och Anders bankar biffar. Det blev så gott, supertack ni fina!

idennaljuvasommartidDet blev en fin kväll för grillning. Mika inspekterar trädgården och funderar antagligen på sitt kommande lopp.
sthlmmara4Årets maratonväska för löparna innehöll det ovanstående. Ja, inte ljuset. 😀 Men vad är den där vita bollen, vad ska man med den? Är det bara en dekoration? Den flyter, så jag tänkte att man kunde ha båtnycklar i den. Sen undrade jag om tjejerna som springer också får den där manskrämen?

Nu ska jag snart åka iväg och möta Mika och fota maratonfolket! Skoj! Och trots att det är tungt att gå runt, lever vi lyxliv med att sova ut och spela lite tv-spel och får rå om bara oss själva.

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: