Hoppa till innehåll

Måndag och kräm

29 april, 2013

Jag har lyckats glömma hem mobilen två vardagar i sträck. Jag tänkte det skulle kännas skönt, men istället blev man bara stressad av att inte vara anträffbar (nej, jag glömde inte den med avsikt). Man förväntas ju vara anträffbar hela tiden numera. Det är utan tvekan ett stressmoment som inte fanns för 15 år sedan.

Och jösses vilka olika praktikerfarenheter vi alla har fått i klassen! Alla ha vi lärt oss mer än vi kunde innan, men det är verkligen skillnad på handledarna. Vissa är skapta att undervisa och lära, medan andra bara pysslar på med sitt. Nu har jag huvudet fullt av saker jag ska göra innan vappen och sterilisering och autoklavar och Anttila. Ja, det brukar vara min favoritaffär, men idag blev jag betjänad av en stressad man i kassan. Hade hittat ett par billiga lenkkiskor åt ungarna. Jag släpade skolväskan och matkasse och precis när jag kom till bussen upptäckte jag ett stort larm på ena skon, som de glömt ta bort. Och det hade inte larmat i dörren heller. Självfallet fick jag gå tillbaka. En annan tjej i en annan kassa bad om ursäkt, det var i alla fall bra.

Minns ni förresten Decubal-testerna jag pratade om tidigare? Jag har delat ut till höger och vänster och många har frågat efter dem. Och framför allt har de undrat om det verkligen var gratis. Jadå! 😀 Det var roligt! Själv tycker jag Decubal är lite plastigt. Jag fick testa Facewash, som egentligen var min favorit, men den tar inte bort smink alls (inte ens vattenlöslig mascara) och det var lite dåligt. Men mjukt skum blev det av ansiktstvätten.

decubal_facewash

Den vanliga baskrämen har jag haft förut, den funkar sådär. Inte riktigt på atopisk hud, i alla fall inte mina barn. Jag har använt Aqualan L, eftersom det bildar ett skyddande lager som stannar kvar en stund och det har funkat bäst – för oss. Isaac har fortfarande lite spår av de vintriga utslagen i armvecken, men inte mycket. Sen måste jag erkänna att jag inte smörjt varje dag heller.

Den tredje produkten vi fick testa via Buzzador, var en läppkräm/salva för speciellt utsatta ställen. Den är lite mer trögflytande än bascremen, funkar väl okej på läpparna också, men inte för riktigt torra sådana. Jag har kompletterat med Blistex och Carmex, faktiskt. Och svenska Apotekets försvarssalva, som jag gillar.

Mitt slutbetyg för Decubal som helhet skulle i alla fall bli tre starka solar, av fem.

Annons
One Comment leave one →
  1. malena permalink
    29 april, 2013 08:11

    Hur gick löpningen i lördags?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: