Hoppa till innehåll

Tröttmorsan och krämen

9 april, 2013

buzzador_decubalOj så mycket Decubal det kom med Posten idag! Jag är med i Buzzador-kampanjen, så om det är nån som vill ha ett par prov, hojta till. Gärna här i trakten. Min egen favorit var den där läppkrämen, som också finns i en del av de små vita tuberna. Passande, nu när praktiken fortsätter också och man ränner runt bland kemikalier hela dagarna.

På tal om den här praktiken. Det är länge sedan jag har varit såhär trött. Det känns som om dag och natt har hängt i ett, jag har suttit i skolan, skrivit tent så blyertsen ryker, kommit hem till de vilda ungarna, fixat inför körens jubileumskonsert och försökt hålla mig vaken, hittat försvunna bibbaböcker långt inunder tv-bordet och lämnat tillbaka dem, lagt skrikande ungar och Milja fick feber inatt igen och väckte mig klockan 03 och o5… och det känns lite som den där första bebistiden, förutom att man inte är ledig! Mika har varit gullig och tagit ungarna till dagis, så att jag fick koncentrera mig på byte av praktikplatsen, där de inte heller var beredda på att jag kom (!). Nog är det lite märkligt, fast man har ringt de ansvariga på avdelningen.

Sen möts man av jättesköna personer som är hjälpsamma och rara. Så just nu är jag trött och glad, men också orolig för att Kela/Arbetskraftsbyrån inte betalt ut mina studiepengar för de senaste sex veckorna. Det är en sak att snåla med pengar när man vet att man måste ha en paus, men när han inte är beredd på det, utan får vänta och vänta! Jag gick in till Kela igår, eftersom vi fick sluta lite tidigare i skolan (man ska ju hinna dit också, för fast de säger att allt är SÅÅÅ bra elektroniskt, stämmer det inte). Nu väntar jag på nåt ”beslut” för sex dagar som blev ett glapp mellan utbetalningsdagarna från Työkkäri/Arbetskraftsbyrån. Jag lämnade in ett papper lite för sent (elektroniskt, som de bad om, men det tog EN VECKA innan de meddelade att det for till fel adress och inte heller skickade vidare, fast det var inom samma TE-toimisto, alltså den nationella). SUCK, säger jag bara. I alla fall fick vi ett par timmar att vila och hinna ikapp med mat och dammsuga (tack igen Mika) och ungarna fick vara hos fammo&faffa.

Tack Buzzador för det stora, trevliga paketet och tack alla sköna människor i min omgivning. Hälsn,

trötta, lite ovana jobb-&skolmamman

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 10 april, 2013 02:14

  Jag är lite rädd för trötthetsdöden på hösten jag. :/ Borde börja studera då och antagligen just med praktikplatser. Efter nio år hemma är jag RÄDD. Med kronisk depression i bagaget är det stor risk för överväldigande trötthet. O hur i hela friden ska huvudet suga i sig latinska namn?! 😀

  • 10 april, 2013 02:24

   Jag tror absolut att du kommer att kunna suga i dig nya namn och lärdomar, det är roligt att lära sig nya saker och man får en helt annan lust, när man varit hemma. Det är skoj att lära sig nya saker!
   Däremot kräver det tillvänjning. Jag är inne på prakikvecka tre och inser att det börjar gå, även om det är trögt vissa dagar. Men det går framåt!

   Ledsamt att höra om depression. Det är så vanligt. Å andra sidan får man också annat att tänka på under studier och i arbetsliv, det kan faktiskt bättre på saken bara man också vågar säga ifrån när det blir alltför tungt.

 2. Ing-Marie permalink
  10 april, 2013 07:51

  Hej! Jag tar gärna emot några prov. Kommer med resten av Munviga till er på lördag. Vi ses!
  // Ing-Marie

  • 10 april, 2013 10:08

   Finemang, jag tar med ett några stycken. De går åt, det är roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: