Hoppa till innehåll

Den första

1 december, 2012
tags: ,

Den här dagen har mest bestått av klättrande tvillingar, skor i soffan, ungar i köket, ungar på matbordet, ungar under bordet, hoppande i sängen, dra fram kläder om och om igen, städa, plocka undan, äta, sova, dra fram kläder igen, dra på sig skorna och mössan (utan att gå ut) igen och så lego, tågbana och heej och hååå! Jeez va de orkar hålla på, de här evighetsmaskinerna till ettåringar!

lillajulen

Det blev ett par hastiga maträtter och panikinslagning av små julklappar, som jag inte hunnit eller orkar med igår. Sen kom ”klappabocken” med småbilar, en liten bok och godis och lite sånt åt alla tre barnen. Småbilar går alltid hem, hos alla! Visserligen skulle twinsen säkert klara sig utan klappar, de är glada över chokladrussin och lite godis, men nån liten grej vill jag ge. Jag gillar lillajul, det ska vara lite magiskt. Den här helgen saknade jag i Sverige, där det ”bara” är första advent.

skolleka

Ett tag idag var det helt tyst utan att någon gjorde nåt galet (som att vrida på spisplattan, rycka som en tog i ugnsluckan eller klättra upp på databordet). Där satt de alla tre, ihopkrupna och fokuserade i kojan. William lekte skola och Milja hade dragit på sig stövlarna, Isaac satt och lyssnade.

badabad

Planeringen av Tourette-programmet går vidare. Är det något du undrar? Nåt man borde ta med? Jag har tusen tankar om Tourette, men har snurrat in mig i samma gamla hjulspår. Vad vill jag ha sagt, vad är viktigt? Jag är inte helt säker på att programmet blir av än, men det verkar bra.

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 1 december, 2012 11:12

    Eftersom jag är nära bekant med ADHD har jag märkt att ”tunga perioder” går i cykler om 5-6 veckor. Som alfavågor. Långsamma skiftningar mellan toppar och dalar. Har du känt av nåt liknande, kusin Tourette?

    • 2 december, 2012 10:34

      Jag tycker det går längre mellan mina Touretteperioder, ett halvår eller mer. Men det beror också på vad jag gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: