Hoppa till innehåll

Minecraft-måltiden

1 februari, 2015

Det har varit lite si och så med mattjatet på sistone. När båda föräldrarna jobbar mycket orkar man inte lika bra med tjat om mat. Det nya mantrat hos oss har blivit ”Låt mig så slippa allt tjat, slippa allt tjatet om mat!” (melodi: Låt mig få tända ett ljus!) 😀

Med det är i åtanke försökte jag göra dagens middag lite mer spännande. Eftersom speciellt pojkarna gillar Minecraft frågade jag dem:

Vad vill ni ha till middag? Köttfärssås eller Minecraft-limpa?

Det här väckte deras nyfikenhet och de valde såklart den sistnämnda. Egentligen var det ju vanlig köttfärslimpa, men jag gjorde den så fyrkantig jag kunde. Sen skar jag gurkor och morätter i tärningar. Och jösses, det gick åt nästan en hel gurka, haha!mc-mat3

Isaac vågade till och med smaka morot, fast han inte tycker om det. Smaka är viktigast. VIssa dagar tjatar jag jättemycket om att man måste äta ett visst antal tuggor, andra dagar har jag sagt att de får äta hur lite/mycket de vill, för jag orkar inte tjata. Problemet är att de inte äter sig mätta utan frågar efter smörgåsar, frukt eller godis en timme efter maten! Och man orkar inte hela tiden ha mat framme!

Vad händer annars då i vårt liv? 
Egentligen tycker jag inte om att skriva ”jag har inget att skriva” eller ”jag är bara upptagen numera”, men det är sant. Jag har tusen idéer, men de kör på grund när jag somnar på soffan om kvällarna efter jobbet. Ett fysiskt jobb och tidiga mornar och några kids som pratar i munnen på varandra tar ut sin rätt. Ändå tänker jag att det är ju det här som är livet, det är nu man ska leva och tjo faderuttan! Varför tar sömnen så mycket tid? 😉

meandipartyJag har varit på me&i-party nyligen också och det landade ett par plagg i köpkassen. De två första på bilden är till Milja; jag tyckte de var så charmiga. Plaggen är ganska dyra och det är länge sedan jag köpt nåt av dem, men ibland måste man.

gladatwnsJag virkar vidare också. Två små Totoro har twinsen fått. En sådan går att göra på en kväll och lite till. Jag har nog nåt slags virkskov på gång just nu, det är roligt, givande och avslappnande att virka.

garnlyckaOch garn, det finns det ju gott om. Fast man måste fylla på ibland också. Den här gången var det försenade julklappar (presentkort) jag använde. Härliga Regia har kommit ut med nya sockgarn och de två ovanför är brittitska The Uncommon Thread i lyxig merinoull.

vinternnsOch det snöar mer och mer. Vi som har lyxen i att inte behöva skotta, älskar snön! Det har slaskat tillräckligt, nu får det bli en ordentligt vinter även i Åbo och sen får våren komma!

fotanormalt

För slask blir man ju knäpp av!

Annons
One Comment leave one →
  1. Annika permalink
    8 mars, 2015 01:51

    😊Nice reade friend 💜 8 mars nu och jag har bakat feministbröd (foto twitter) anmält mig på bostäder och imorgon blir det försäkringar. Börjar tjäna ihop till eget självständigt vuxenliv och är så himla tacksam och lycklig – följare och likes minus it’s others lose för jag är verkligen att gilla. 💗 Tycka om sig själv det viktigaste. Virknål fixade jag på bokrea så imorgon hoppas jag medan jag lyssnar på finskt berättande.Kram på er när ni får syn på’et!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: