Hoppa till innehåll

Nu räcker det med juli för ett år framåt

29 juli, 2014

Hej och hejdå juli! Du var skön, du var rekordvarm, du var helt galen, du var ledsam, du var givande och du är snart slut.

Trots att jag inte har haft nån egentlig semester, har jag hunnit flika in en hel del saker efter jobbet och på helgerna. Det går, med lite extra vilja! Jag hann träffa musteri Pirjo och hela gänget ute i Kimito. Barnen fick vara där ute hela dagen och de hade plockat en massa blåbär och lekt fint. Milja sprang efter Pirjo hela tiden. Kanske är det lättare för en tjej att ty sig till en kvinna? Eller så är det bara roligt.

Jag bestämde mig hastigt och lustigt för att åka och hälsa på pappa. Egentligen hade jag tänkt åka till Tammerfors och Tays, men han råkade komma hem tidigare än vanligt, så jag slängde ner lite sommarkläder och en tandborste och åkte norrut i ett par dagar. Där hann jag med en massa saker.

dengladaJag fick träffa min systerson Casper och lära mig allt och Zlatan ”Ibrahimovish!” – han som är bäst i världen.

Casper: Vem är din favoritfotbollsspelare?
Jag: Tja, jag har nog ingen.
C: Men nån måste du ju tycka om! Fotboll är ju bäst!
J: Jag är inte så bra på fotboll, jag är bra på andra saker.
C: Men hur kan du inte tycka om fotboll? Du måste se mer på tv och Youtube om fotboll!

Det är så självklart för barn att älska något eller någon så stort – och så viktigt. Och de kan inte begripa att nån annan skulle tycka annorlunda! Varför skulle man göra så? 😀

Vi spelade fotboll i kvällssolen och Casper vann med 20-10. Jag fick ”Kämparmärket” i alla fall. ^_^

motormarodorenVi hade trädgårdstalko med gräsklippning och -trimning. Jag gick lös med motorsågen på tre stora buskar. Hahaaa, die! Vilken kick! Pappa brukar säga att han aldrig fick nån kille, men han fick ju nästan en skogshuggare. (fast i sanningens namn fick jag lite träningsvärk dagen efter, så nån riktig skogsarbetare blir jag aldrig, även om det här är kul.) Det var också svettigt värre att dra runt med lillklipparen i 28 graders hetta. Min kropp måste ha nåt fel! Jag svettas liksom inte tillräckligt, jag blir mest tomatröd och supervarm!

sunshineandrain3
lilyh1En eftermiddag kom störtregnet. Hagel, åska, kaskader av vatten som rasade nedför stuprännorna. Jag trodde alla blommor skulle dö, blåsa bort eller vaporisera. Men det gjorde de inte. När solen kom fram igen, försvann alla vattenpölar efter en timme och det blev 25 grader igen. Bastu!

sommargaster_tripittrippUte på landet har vi fått en massa extrabesökare i år också. Spindlarna frodas och sen kom det en massa, svarta skalbaggar, både inomhus och utomhus. De klamrar sig liksom fast vid saker och är lite äckliga. Men den här lilla Tripi-trippen jag har på handen, den killade mest.

lockarna
sommarrffsAtt vara tillsammans är det bästa jag vet. Inte det att man hela tiden måste hänga ihop. Jennie lockade sitt långa, vackra hår och drog till stan på Jakobs dagar, jag dammsög och lagade lite mat. Lena kom och satt i köket, medan jag yrde på nån annanstans. Bara det att vi finns där, tillsammans, är det bästa jag vet, oavsett vad alla gör. 

Och vet ni vad som är allra bäst med landet? Jo, ungarna kan gå rakt ut. Man kan själv gå rakt ut, utan att tänka på hissar och krångel. Man kan damma mattor utan att behöva tänka på tider eller grannar undertill. Man får dammsuga när man vill och smälla i elementen om så önskas! Det är skönt!

hogg-valineOch så är jag åter i jobb. Jag hoppas de förlänger mitt arbetsavtal, så det inte blir paus mellan vikariaten. Det vore så himla synd att tappa alal insamlade semesterdagar för ett halvt år.

sammanleken
pusselplupparUngarna är glada, för det mesta. Och slåss om små plastpluppar de fick av mommo. En vill leka affär, den andra vill inkluda dem i stora byggnader.

buzzadorsommar1
bicsoleilDet har varit och är en fin Buzzador-sommar också! Jag testar schampo, hårvårdsolja och rakhyvlar! Dessutom har jag en ny eltandborste, också via Buzzador, på kommande. Det satt bra, den gamla dog! Bzz…zzz..sss, sa den tysta och slutade surra, hur mycket jag än laddade den.

Det är knepigt med schampon, jag tycker de både ska dofta gott och fungera. Pantene är helt okej och passade även ungarnas hår. Oljan satte jag i Miljas långa lockar, för att lättare kunna reda ut dem. Fast det går lika bra med balsam, kom jag fram till.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: