Hoppa till innehåll

Hesa och shoppning

1 juli, 2014

soligtallekDet blev en barnfri natt under helgen som var. Egentligen skulle jag segla, Mika springa halvmaran i Paavo Nurmi och sedan åka på födisfest, men det vädergudarna ville inte ge oss segelväder. Jo, lördagen skulle ha varit bra, trots lite otillräckliga vindar. Ungarna lekte på gården vid fammos, det var medeltida marknad i stan – så det var nästan lite synd att lämna den varma staden och dra på en tung ryggsäck och åka österut. Så blev det ändå och det blev trevligt.

aaahhotell

kamppiinneMika och jag åkte på en kompis födelsedagsfest i H:fors. Det var en märklig känsla jag fick, när bussen rullande in mot centrum och Kamppis köpcentrum. Inte för att jag kände mig illa till mods, utan för att jag kände mig lite vilse. Jag känner till Stockholm ganska bra, men vår egen huvudstad är fortfarande som en liten labyrint, fast det är mitt hemland! Det beror ju förstås på att jag inte varit här så mycket, trots allt. Och va fint Kamppi är, så stort!

mezegott1Lite meze avnjöt vi vid Habibi Deli, åh så gott! Och lustigt nog använder man tunnbröd i Finland, istället för naanbröd. Gott!

litehotel

aaahhotellVi tog vårt pick och pack och gick till hotellet. Åh, fint! Bra sängar med luftiga bolster och tunga täcken (en sån tur att man inte behöver bädda, bara bädda ner sig själv!). Inte så orimligt dyrt för ett sånt här stort hotell heller, strax över 100 euro för två personer. (Det fanns pool också och det harmar mig att vi inte hann med den!)selfieviavaggSelfie i spegelvägg inför kvällen!

hotellutsikt… och vansinnigt fin utsikt!

kvallsbatt

ballongvaderVackert väder med fina vindar.

finvadermedballoKvällen spenderade vi ombord på en närbelägen restaurangbåt, som var hyrd. Det var 18 grader, men vinden blev lite kall mot slutet.

fodismedmusttEn av födelsedagshjältarna i lösmustasch…

enlattadkonstnar… och en konstnär som pustar ut!

ochlitefestLite fest i form av regelrätt disco, blev det också, på bottenvåningen.

festhesa1Vi stannade till lite för midnatt, sen blev jag så vansinnigt kall och trött och vi tackade för oss.

panoramahiss1Sängen kallade! Och vi satt kvar i lobbyn en stund och njöt av hotellet.

angrybirdsstore

Vi struntade blankt i hotellfrukosten och bara sooov och njöt på söndagen. Sen gick vi till Kamppi igen. Eller tja, gick och gick. Det ÖSTE ner regn och stormade, så vi fick ta en taxi för att inte bli genomblöta direkt. Och kolla vad som fanns här! Förutom Ben&Jerrys underbara glasskiosk och en massa goa klädaffärer, fanns det en hel affär med Angry Birds! Tur att inte småkillarna var med, jag skulle ha blivit 100 euro fattigare! Ser ni den där stora brunvita fågeln på ett bord i mitten av rummet? Det är Mäktiga Örnen och den kostade 99 euro. Isaac skulle ha krävt att få den om han var med. Tur att han inte var det, killarna fick varsin mjukis i betydigt mindre format och Wili fick en jacka till halva priset, inför skolstarten.
quornjaantligenVi åt brunch på Mempis. Halleluja! I den här staden vet man hur en riktig veggeburgare ska göras! Inte nån kletig grönsakssörja, utan riktig Quornfilé istället för kött eller kyckling! 😀

ettregnigthesaJag hittade ett par fina jeans för halva priset, ett par tröjor för tio euro (Vero Moda, Only…. håh, hur mycket fint finns det egentligen?) och vi var trötta och glada när vi återvände till verkligheten från ett stormigt och kallt Hesa.

vardagmedbirdsAngry Birds-lekarna blomstrar. William leker ömsom affär, ömsom riva-ner-lekar med sina djur. Jag tvättar ur mat- och ölförpackningar som får fungera som fort och fågelbanor. Jag jobbar som en galning, sena kvällar och ser för lite av mina barn, trots att de har semester. Men jag lovade att krama dem när jag kom hem halv elva på kvällen, fast de sov.

Imorron och i övermorron har jag mina första nattskift. Det är lite utmanande, det kräver en bred kunskap, man ska våga gå upp till stora op-avdelningen och hjälpa till vid behov (om de frågar efter nåt) och ta hand om trauma-föremål (dock inte patienter). Det ska nog gå bra, andra mammor har också klarat av skiftesjobb. Jag har inga problem att sova när som helst, men däremot är ju ungarna också hemma just nu.

Nu gråter nån av ungarna igen, twinsen har hosta och feber. Måste rusa från datorn (om inte Mika gör det) och ta det lugnt en stund innan läggdags. Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 2 juli, 2014 09:23

  Vilken snygg jacka! Angry Birds-tema utan att vara för ”blaffig”.

  Härligt med hotellnatt. Jag håller på och klurar på om vi skulle ha råd med det i augusti. Skulle vara sugen på Midnattsloppet och det skulle iaf vara biligare med hfors än sthlm. Problemet är att mannen har knäproblem och troligen inte kan springa. Skulle vilja ha nån med på så pass lång sträcka, nån att dela upplevelsen med också.

  • 3 juli, 2014 09:51

   Tack! Den är bra, men väldigt tunn. Ett lager liksom bara, som en regnjacka, fast jag tror den andas bättre. Blir ändå bra till skolstarten!

   Åh, det låter ju härligt! Ja, hemlandet är (oftast) billigare. Kan ni gå tillsammans då eller är det för mesigt? 🙂

 2. 5 juli, 2014 04:48

  Jag tror 10 km skulle vara jobbigt för honom oavsett. Nu har han dessutom haft problem med hälsporre (tror vi) över en månad. Jag har själv sprungit väldigt lite i sommar också så det är kanske för tufft mål. Kanske nästa sommar istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: