Hoppa till innehåll

Såsom alla måndagar borde vara

21 april, 2014

Jag hade turen att vara ledig fyra dagar i sträck, vilket också innebar mer tjat och gnat, mer matlagning, mer sitta hemma och tänka på att jag borde tvätta fönstret och ta itu med det där arma tvättberget som bara växer. Och ungarna bråkar om leksaker, det är full kalabalik när vi ska gå ut alla fem samtidigt och ingen hör vad den andra säger, eftersom det alltid är nån som pratar i munnen på den andra. Efter första dagen tänkte jag Nä och Blä, ”hur hamnade jag här”, och ”varför sitter alla gamla damer och glor på mig på gården, har de inget bättre att göra” – för att jag bara var sur och less.

Så suckar man en stund, biter ihop och går vidare. Vi har haft lyxen av att kunna vara jättemycket med ungarnas fammo och faffa den här helgen och det tackar vi för! Mat och lek och Milja på time-out (men bara tre gånger), mycket tillrättavisningaroch en massa NEJ, du får inte slåss eller Akta din lillebror eller Nej, sluta bråka, lägg ner den där och så vidare, och så vidare…

Vilken chock det egentligen är att gå från ett barn till tre! Vilket öronbedövande surr av ”mammaa” och ”titta” och ”kan jag få” det är. Ett par nätter har vi spenderat ensamma bara med Isaac, när de andra två har velat stanna med fammo&faffa. Det ledde i sin tur till att den som är tystast av våra barn började kräva att det ska fortsätta att vara så och blev vansinnigt mammig. Nu är det dags att vända tillbaka.

Det är bra med rutiner och vardag igen, trots en alldeles underbar påskhelg, med massor av solsken. Vi har laddat batterierna, firat fammo Merjas födelsedag, klottrat med vatten, sopat, kockat, kollat på ekorrar, matat fåglar och pysslat. Tack för helg och tack för vardag, allt har sin tid.

Det mest fantastiska med våren är att det inte är några mygg eller älgflugor där ute, fåglarna sjunger sig hesa långt in på natten, jag har suttit tre kvällar med öppen balkongdörr och bara vädrat in våren. Härligt! Välkommen våren, stanna länge än, innan du ger plats åt sommarn!

paskmiljamedbilenMilja satte sig bekvämt PÅ sin nalle och körde runt med ”PolkkanaNenä”.

pasken_14_1

pask_solskenetTre generationer. ❤

pask_sallad2Wili är en hejare i köket. Och han var noga med att påpeka att han ”bara rev sig två gånger på rivjärnet”.

pask_miljanmedvagnen– Nu ska vi fala ti Citimarket, lilla PolkkanaNenä. Du fål komma med! Hejdå mamma, ses imorron! Tack för ida!

pask_malaraggen– Oj, mamma, jag tappade mitt ägg! (skamsen min)
– Det gör inget, de är kokta, man kan måla ändå.
– Mamma, jag vill måla mela! De e int fäldig ännu!

pask_krokus
pask_konameer– Ssss! Vi måste vala tosta! Sen kommer ekollen! Val äl den, mamma? 

pask14_enkurre

Och där satt han, Kurre Ekorre, och knaprade i sig ungarnas torra bullar. Han kom ner, försikigt, hängde kvar på stammen tills läget var lugnt, hämtade en smula och hastade upp igen med sitt byte och knaprade i sig. Vi trodde han skulle hämta nötterna vi kastat ut, men icke. Bullar är bäst!
pask_isaacarmykitiselitt

pask_gungug
pask_gladwili
pask_gladamiljan

 

Skön fortsättning på veckan!

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. Mia permalink
  21 april, 2014 10:56

  Tack Bitte för att du delar med dig så ärligt av din vardag! Fast mitt vardag är så annorlunda än din (vi är två vuxna och en katt), så kan jag känna igen mig i så mycket du skriver. I dag fick jag nästan tårar i ögonen av din mening ”tack för helg och tack för vardag, allt har sin tid” – precis så är det. Det är bara så lätt att glömma det där att vardagen också är viktig, annars skulle helgen inte betyda något.
  Ser fram mot nästa inlägg – dina skriverier ger mig perspektiv på mitt eget liv, tack igen. Kram, Mia

  • 21 april, 2014 10:59

   Tack snälla du!
   Det spelar ingen roll om man har barn eller utflugna barn eller inte alls barn, vardag och helg är två skilda saker och ju mer jag upplever av livet, desto mer orkar jag också tacka vardagen. Kramis på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: