Hoppa till innehåll

Schlagerfeber

9 mars, 2014

Nämen nej! Såhär skulle ju inte kvinnodagen bli! En dag hann jag vara i jobb och igår hade vi så mysigt på Hiili, den amerikanska restaurangen mitt i stan. Mika och jag fick chansen att gå ur på tumis, men eftersom vi båda kom från jobbet, blev det en kort kväll, som slutade med att vi gick hem halv tio.

20140309-001947.jpg
Igår mätte jag också hur mycket jag går på jobbet. 10200 steg, och mer blev det på kvällen. Det är över sju kilometer, enligt mätaren. Självklart har jag inte gått med lika stora steg hela tiden, men på tvättsidan står man hela dagarna (utom på rasterna) så det blir en hel del vardagsmotion!

20140309-002149.jpg
God mat hade de på Hiili också, men aptiten svek.

20140309-002243.jpg

20140309-002311.jpg
Och det är inte så konstigt att jag inte hade aptit. Idag slog febern och halsontet till. Ungarna har också varit sjuka, så det är inte så oväntat, speciellt då jag just varit sjuk. Milja har också feber, men är på bättringsvägen, Mika och jag hostar, Isaac och William har klarar sig bäst. Ungarna vägrade sova på dagen, som var jättelång…

20140309-002552.jpg
… och Milja somnade pladask mitt på golvet, i kaoset.

20140309-002649.jpg
Nåja, ungarna somnade i alla fall väldigt lätt ikväll och jag tappade rösten efter en Bamse-bok. Och fick 39 graders feber. Fy vad man känner sig däckad som vuxen, när febern kryper över 38. Hallå, en knapp grad?

Och bilden ja, den föreställer en jacka som vi fick tag i åt William, för 9,95 på Lidl!

Det som bryder mitt sinne är hur jag ska kunna jobba på måndag? Jag vill ju inte vara borta igen? Och imorron hamnar jag att skippa körens framträdande på Gamla rådhuset. Blädag! Bort med dig, nu vill vi ha en ny, utan feber för alla.

Dagens smajl:
Isaac sniffar på mitt ansikte.
– Mamma, du luktar gott!
– Jaså, vad luktar jag då?
– Du luktar mat!
– Jaså, men det är väl inte så gott.
– Jooo! Det ÄR det!

Dagens mest passande dikt,

En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isande tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv,
Att trä på det isande livet.
[Sonja Åkesson]

Isande, var ordet, hälsar den ynkliga sjuklingen.

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. Mona permalink
    9 mars, 2014 07:57

    Usch för sjukasi 😦 hoppas ni kryar på er snart. Det är alltid en omställning att börja jobba, kommer ihåg att jag drog på mig allt i några månader då jag började jobba, förrän det sen lugnade ner sig.

    • 10 mars, 2014 12:18

      Det är nog en kombo av det, magsjuka och förkylning samtidigt. De har haft samma saker på dagis. Det ska gås igenom det här också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: