Hoppa till innehåll

Med darr på ribban

3 mars, 2014

De senaste dagarna har varit fyllda av fart och fläkt. Jag somnar mellan twinsen på kvällen, vaknar halv tre på natten, fullt påkläd, med oborstade tänder. Jag har gjort inget, absolut inget här hemma, för jag har knappt orkat eller haft tid. Nu har jag i alla fall tvättat lite och Mika har fullt sjå med att hämta och ta ungarna, eftersom den här veckan betyder kvällsjobb för min del.

jobbet1_1pakJag hade just kommit överens med den här förpackningsdelen och datasystemet som hör till det, när jag fick veta att jag ska vara på ett helt annat ställa nu idag, måndag och hela veckan. Förpackningsdelen är den sida där alla rena instrument kommer ut, sorteras, granskas (är alla med, var är de som ev. fattas, är något tillsatta, utbytt eller på service?)

jobbet_1_2_pakEn vy från förpackningssidan. Det som är det stora nya för mig är datasystemet, där man ska logga allt man gör. Det är inte svårt, men man ska få ihop allt, veta vad saker heter och klicka i den rätt, det är inte helt självklart och ibland måste man gå en omväg, eftersom varje regel har ett undantag. Till vår instrumentvårdsavdelning kommer det instrument från hela sjukhuset, även dejourerande tandläkare och det finns så otroligt mycket som man ska veta lite om. Helst mycket om allt. Jag har oskojat varit lika nervös som under yrkesprovet (eller kanske lite stressad över att så mycket nytt kommer samtidigt) under vissa delar av dagarna. Och jag blir hungrig hela tiden, fast jag äter! Helt galet!

Däremot har det också känts väldigt bra. Jag har fått en jobbmail! En egen mailadress, en offiell! Det känns bara stort och lyxigt (fast det kanske inte är det) så jag suger länge på den karamellen.

Idag hamnade jag alltså på tvättsidan. Där måste man veta vad alla saker ÄR, det finns inte alltid nån dator att tillgå och det kommer bara mer och mer instrument och det är blod hit och blod dit, ihåliga rör som öppnas i tre eller fyra bitar och man ska minnas både det ena och det femte och jag blir alldeles vimsig och trött av att stå hela dagarna (är inte van). Men det går framåt! Nu har jag kommit förbi den där ”första dagen” på tvättsidan, vilket är värst. Har träffat en hel del bekanta både från min förra och nuvarande grupp – plus min lärare som är där på ”skolning”. Härligt! Det är sköna typer man jobbar med, annars skulle det inte gå.

Däremot höll jag på att låsa ut mig från mitt klädskåp! Jag hade bytt om, gått och jobbat, kom tillbaka till skåpet och upptäckte att nyckeln satt ihop med en bricka som jag återlämnat! Shit! Jag kan ju inte gå ut utan kläder, jag skulle ju ta bussen hem! Tack och lov hittade vi nyckeln tillsammans med den gamla brickan, men vi fick gå till chefens rum, fast denne inte längre var på plats! Hur lyckas jag med såna där saker? Slutet gott på den här dagen, nu ska jag sätta mig ner en stund och bara sticka och njuta innan sovdags.

milja_Glad_3Min systemkamera gapar tom, men jag har slöfotat lite med mobilen. Söt-Milja bäddade idag åt sin ”nalle liten” i en ask för bakelser. Min lilla tjej, ingen är som hon. Man får inte krama eller pussa henne (förutom någon enstaka gång ibland) men man får gärna leka! Och helst vara röst åt Nalle. Hon har också lärt sig att säga ”Delicioussss!” och ”open!” och ”excellent!”. Japp, vi fortsätter att se på Go Diego Go (djurräddaren, som speciellt W älskar) och Dora Utforskaren. Tack Netflix!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: