Hoppa till innehåll

Vändag och Watson-trams

14 februari, 2014

enstatus_ddjrVi är antagligen en av de får som inte firat Vändagen eller Alla hjärtans dag på nåt speciellt sätt. Isaac hade lite feber igår och rasslande hosta, han stannade hemma med mig och fick bli min lilla Valentin. Det var faktiskt skönt att vara bara med ett barn, som omväxling, det tyckte han också. Fast ju längre dagen gick, desto mer saknade han sina syskon. Det märks att de är mycket tillsammans och att de har börjat kunna leka ihop. Skönt och skönt!

gradassetFebruari 2014 kommer jag att minnas såhär. Grådasset, snö om nätterna och ibland på dan, snö som ser så fin och vit ut, men smälter inom ett halvt dygn eller en halv timme. Trist. Vi hade i alla fall velat ha lite mer vinter, mera pulkaåkning och sånt. Men trots allt märker man att det blir ljusare och ljusare varje dag!

dreamyae

faglarivagnarIsaac och jag har byggt tågbana och kolla film. Jag dammsuger, plockar i köket, han väntar på att jag ska vara klar ”så att du kan sööra me bisstenbilen och mej sen!” Alternativt sitter han vid mina fötter vid datorn, kryper under min stol och radar sina bilar runt mig. 

Jag saknar lite sol och inspiration. Det kommer väl.

litepenkkisGårdagens dilemma:

Jag tycker det är jättetrevligt med penkkis, men varför skulle de absolut ha det när jag ska till W:s förskola på samtal? Skolan är ju mitt i stan, det är både bra och dåligt ibland. Det fanns noll och exakt noll parkeringsplatser, till och med Louhis p-grotta var helt full. Folk gick omkring och plockade godis från gatorna, så man fick akta att man inte körde på de mest våghalsiga, som absolut skulle komma åt alla bitar. Ungar med påsar länsade det mesta.

Och tänk, min syrra är abi-14 och jag var abi-94.  ^_^

Watson-rapporten:

watsongrejs

watson_4
watson_sladdVi fick vara med och testa Watson-stickan via Buzzador. Den är som en digibox i storleken av ett USB-minne. Man lägger in den i TVn eller datorn och efter lite trixande och inställningar kan man se på sina vanliga grundkanaler via den eller beställa till egna eller se på film. Den spelar också in program från nästan alla kanalar som man har. Grundkanalerna är som sagt gratis, man kan lägga till egna, t.ex. de svenska för 4,90 i månaden, om jag minns rätt. Man kan också se på program i repris på sin surfplatta eller mobil, det är trevligt! Vi spelade in en massa Buu-klubben och Mumin, som gick heta ett tag.

Det enda problemet är att stickan är väldigt känslig. Redan i början satt själva strömsladden löst, halvvägs in i kampanjen lossnade själva fästet (av metall, vid pilen). Den fick alltså ingen ström. Det går i princip att använda den via datorn ändå, men Watson själva rekommenderar ström, den får så lite från USB-uttaget. Där slutade vår kampanj, eftersom vi ville använda Watson mest på TVn. Det går bra att fortsätta se på saker via appar, men jag vill liksom se på film på en stor skärm. Vi ska reklamera stickan, men det var svårt att hitta annat än telefonnummer. Jag vill ha en mailadress!

Det var skönt att kunna spela in program såklart, men den här grejen har lite barnsjukdomar. Förutom att sladdar lossnar, var det svårt att se när man egentligen satte på boxen. Eller ja, box och box, men ni förstår. Det finns ingen lampa på varken fjärrkontroll eller själva manicken eller IR-mottagaren man fäster på TVn. Ingen prick som lyser upp som visar att man tänt den, vilket ledde till en massa av-på-av-på-är-den-på-nu, eftersom det tar lite längre än att sätta på TVn, då den söker kontakt med trådlöst nätverk varje gång. Ganska fort gick det ändå, men det är sånt man kunde förbättra.

Ett annat minus är att den inte kunde spela in alla kanaler. Nu minns jag inte om det var Sub och Nelonen som jag saknade i arkivet, fast man kunde se dem live.

Nu testade jag att använd appen på telefonen, för att se om allt är inbandat ändå, det ska ju inte krävas nån sticka, utan den ger bara att användargränssnitt för Watson till TVn. Eller? Jag är lite förbryllad över det hela. Vårt betyg är i alla fall:

3 (och en halv) vällingflaska av 5 möjliga.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: