Hoppa till innehåll

Att sy och sticka av

7 februari, 2014

Hallå veckoslut! Nu är vi redo för dig! Kom bara!

sijasis_Det är mycket och litet som händer. Jag pysslar med kontakter via skola, skriver in mig i systemet, söker vikariat och håller tummarna. Det ser bra ut, bara man inte väntar sig något alldeles för snabbt. Orkar man göra vikariat, hamnar man lätt på en fast tjänst så småningom. Samtidigt är det lite, lite ledsamt att lämna vår grupp och skolan. Där hade man alltid någon att fråga och träffade samma människor. Men jag är glad i alla fall, att det äntligen tog slut. Mika frågade mig igår om jag faktiskt har sovit nu, och jag svarade ja. ”Det märks verkligen”, sa han! Fniss. Ja, humör var det. 😉

tuulotuut

syliteMedan tulpansäsongen kickar igång, tycks andra homing-hormer också vakna hos mig. Jag vill sy! Jag längtar efter att sy nya gardiner. Det här skulle kunna bli fint! Bara planer, det ska man ha. Tygerna här ovanför är från Eurokangas. Twinsen rum behöver styras upp, det ska bli av i vår! Kanske vi äntligen får tummen ur och lyckas skaffa den där våningssängen. Eller två sängar? Hmm, får se hur det blir med plats och utrymme. 

stickalitePå tal om Eurokangas, hade jag glömt hur fina knappar de har där till ett förmånligt pris. De här blir ju bra till mina knappsockor!

nyttnytt

Ny sticktidning, nya smånystan! Nu kickar jag igång mössfabriken med Novita&myboshi-garnen. Vissa säger att akryl är så dåligt att sticka i, men jag tycker precis tvärom. Det här är en akryl-ullblandning och jag tycker det verkar fint och bra, mjukt och följsamt. Det blålila garnet till höger är en ny Nalle Taika-färg, som får bli kära sockor.

arabia-hetkia-series-page-2014

Och heminredning skulle jag kunna fortsätta med hur mycket som helst! Den här Hetket-serien från Arabia är så superfina. Jag älskar färger. Fast mer muggar behöver jag inte. Tittade lite på dem i alla fall och på en massa annat vid hemavdelningen vid Wiklund idag. Åh, varför kan man inte vara rik? Jag skulle så gärna köpa nytt duschdraperi, köksgrejs, en stor kastrull/gryta och stektermetrar och vem vet vad, om man hade råd. Jag drömmer vidare över min kaffekopp.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: