Hoppa till innehåll

Dagens

6 februari, 2014

Min kamera har fått spunk. Den vill inte riktigt fokusera och ibland tar det lång tid för den att hitta skärpan. Fasen, jag måste föra in den på repartion. Är sånt dyrt? Den har ju trots allt hängt med i tre år och jag har tagit över 30.000 bilder med den. Den har hängt med på salta båtturer, i fukt och i tö och på stranden och ute i kyla. Det är en bra kamera, den här Canon 1000D, fast experterna säkert hävdar att det finns så mycket bättre. Så är det ju alltid.

kliandeSaker jag ogillar med den här vintern:

Isaacs eksem. Varför ska man behöva ha atopisk hud? Blä också. Han har röda utslag under/i knävecken och lite grann på ryggen också. Ungefär en gång i veckan sätter jag på hydrokortison och det hjälper ganska bra. Samtidigt vill jag inte använda det för ofta, eftersom huden blir både tunnare och för att det funkar sämre då. Jag tror han sover sämre vissa nätter för att utslagen kliar, speciellt i armvecket. Jag smörjer med bassalvor och nu senast Locobase Repair.

Isaac har förresten börjat kissa på sig igen. Okej, det här är väl sånt som man inte ska skriva om, man ska inte förlöjliga sina barn, men det är inte det jag menar alls. Jag undrar vad det beror på, eftersom han varit torr i över ett år. Det har hänt på dagis många eftermiddagar, även om han går på toan innan. Ibland kommer det inte just då, när han försöker. Dagis trodde det var urinvägsinfektion, men det är det knappast. Det syns ju i så fall på urinen, den är grumlig och luktar och så är det inte. Inte heller har han nån feber eller ont när han kissar. Kan det bara vara så att man förändras, glömmer, fastnar i en lek? Hmm.

Och ändå är han så glad, den goa lilla gubben. Hur kan man vara så glad som en tvååring är – och glad åt småsaker? Och varför glömmer man bort det när man blir äldre?

lekpaenbilDagens solstråle:

En lek med ”mamma, pappa och lillebror (Hello Kitty) som åker på en stor Blixten. Mycket viktigt och mycket spännande. Milja brukar ofta repetera, speciellt i bilen:

– Jag är syster! Jag är Iimas lillaSYSSter och Isaacs SYSSter! Och ja tycker om dig mamma. Isi, mä tykkään sult! Äiti? Kan du prata finska? Jag tycker om DEJJJ! Och Isaac och Iima!

kollanaraDagens viktiga och mycket närgågna lek:

Isaac kom på att man kan kika på bilar genom ett förstoringsglas – och då blir dom mycket större! Vilken fröjd och lycka!

doradoraDagens favoritprogram:

Dora. Dora dora dora. Hela tiden, många avsnitt. Det är tur att det finns Netflix.

enmysighoegDagens myshög:

Mina twins, ni är det finaste som finns! Och William förstås! Men huu va ni är bestämda och busiga, när det är fel färg på nappflaskan (till vällingen) eller fel tröja eller fel skor eller fel person som ska läsa. Och man ska ju absolut inte gå och lägga sig, det är HUR tråkigt som helst? Varför ska man sova, när man kan slänga sig på golvet eller hoppa och gå i soffan? Eller faktiskt också bara vara, det kommer ju sådana stunder också. Jag väljer att minnas de fina stunder just nu, då två gånger treårstrots står för dörren och redan knackat på.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 8 februari, 2014 01:24

  Hej Bitte! Jag är en rätt så aktiv läsare av din blogg. Jag lossas vetanaa. Har du gjort rent objektivet (linsen) på framsidan? Har du testat med ett annat objektiv? Är det samma problem? Batteriet fulladdat? Kan det fokusera i dagsljus? sen vet jag inte.. din kamera är ju inte fuktskyddad. Håll den inne några dar och se om det hjälper.
  Annars får du nog skriva till Joulupukki 😉
  //Stefan

  • 10 februari, 2014 12:05

   Tack för tipsen! Fick ett annat tips om att byta objektiv och se ifall dess motor är trasigt. Jo, jag laddade nyss batteriet för att se om det var det. Vet inte om den kan fokusera i dagsljus, och lite kan den i alla fall göra, men det tar en väldigt lång tid.
   Den är nog torr och fin nu, har inte varit ute med den på ett tag.

 2. 9 februari, 2014 10:48

  Vill bara komma med ett litet tips. Jag har en son som när han var yngre led av atopisk hud och i synnerhet på vintern. Jag smorde också med kortisonsalva en gång i veckan ungefär, men däremellan, för att förhindra att huden torkade ut för mycket kletade vi på massor med olivolja, kallpressad fin olivolja och jisses så mycket bättre huden blev av det. Killen är nu 13 och får fortfarande utslag av kylan ibland men det mesta har växt bort så nog finns det hopp.

  • 10 februari, 2014 12:04

   Tack för tipset! Jag har också fått höra andra tips, som att kokosfett och lanolin (hette det så?) skulle funka på liknande sätt. Alla konster är värda att pröva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: