Hoppa till innehåll

En hastig vardagsglimt

30 januari, 2014

jobbpraktiken1
meratandvartFrån tunga korgar med blodiga, tunga instrument från ortopedin, till småpill med vassa små rotfyllningsnålar och sonder. Nu är jag på praktik inom tandvården i Kakskerta, Moikois. Det är ett väldigt trevligt ställe (och det är så lugnt!) och jag har fått hälsa på min gamla klasskamrat från den förra gruppen! Det var roligt att ses igen och språka om gamla tiden och undra vart alla tagit vägen från det gänget, en stor del har jag sett eller hört om, var de jobbar och så.

Men det tär på krafterna att lära sig nytt hela tiden och fråga, stå på sig, reda ut. Skriva ner, skriva på datorn, planera. Inte som ett vanligt jobb man kommer hem ifrån och lägger åt sidan. På tal om sida, ligger det här dessutom helt på andra sidan stan och jag ska vara på plats senast halv åtta eller åtta. Igår kom jag hem och slocknade som ett utblåst ljus på soffan. Jag hörde att William frågade nåt av mig, gång på gång på gång, men jag vet inte alls vad det handlade om. Sen blev han arg och halvskrek, men jag var för trött för att reagera. Har svårt att få tag i sömnen, vet inte ännu om den här platsen blir godkänd som examensplats, fast jag är inplanerad för den två, den sista delen av examen, nästa onsdag! Nej, det får vi veta på måndag. Jag hoppas det här är slut snart, jag vill börja jobba på riktigt.

manfarsagaUngarna bryr sig inte om nån skola! De går på som vanligt såklart. Idag bjöd fammo på mat (tack!) och ungarna hann leka en stund. ”Man får såga om man är ovanför roskis, sa faffa”, sa min pysslande, byggande son, tills vi lade undan den lilla vassa sågen, då två par andra händer också började intressera sig för det hela.

angringanIsaac var slapp som en pannkana i dagarna två. Man hann oroa sig lite grann, fast jag vet att barn kan få nära 40 graders feber, utan att det är nån större panik. Så idag var han pigg och kry igen och slevade i sig två tallrikar fisksoppa!

”Mamma si på det här! Kolla vilket SPRÄTT!”

punnitt

bladningMika och jag hann slänga oss in via Punnitse ja Säästä och fyllde på lite fröförråd, mysliförråd och lite fabulösa teer. Dyra, men goda, man kan köpa dem lite ibland. De kostade lite över 4 euro per paket.

njuteravsolenI helgen utlovas endast en futtig minusgrad. Det ser vi fram emot! Vinden och minusgraderna har ställt till det för ungarna på skolan och dagis. För kallt att vara ute, även om dagis varit ute ibland ändå. Duktiga dom! Och vi har mer snö än mitt i stan, där gatorna värms upp under vintern.

billigatrojorJag letar och fyndar reavaror. Jeans för 9,95 från BikBok. Tröja för samma pris från Cubus (men fasen vad den luddar! Måste tvätta den några gånger, för den är annars redan en favorit). Halsduk från Gina för 5. Jee!

godavanorJag vet inte om det alltid är så, men jag tycker att alla tandläkare, speciellt tjejer, är så himla fräscha och pigga! Lyster i huden, snyggt hår, vita leenden! Blir det så, eller är det ett krav för att bli tandläkare? Jag lägger i alla fall på mig fler bra-iga vanor, som att ta ett par bitar tuggummi efter lunchen, istället för ett par bitar choklad. Det sägs att det tar 10-15 gånger att vänja sig av eller till med vanor. Kanske det här blir en ny vana?

Dagens Isaac, på parkeringen, när vi går hem:

– Uss! Det är iiiskallt mamma! Sen i sommar, då ska vi fara med Capobåten. Då är det inte kallt. 
– Jåå, det ska vi. Längtar du efter att åka med Dacapo?
Han nickar.
– Jag också!

Annons
One Comment leave one →
  1. 31 januari, 2014 01:13

    Du är jättefräsch, ju. Du har verkligen fyndat fina saker. Te paketen i sig är så vackra så man bara av den orsaken också kommer hem med dom 😉 Duktiga du med dina studier, lycka till med slutspurten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: