Hoppa till innehåll

Fart och fläng och lite kontraster

27 januari, 2014

Egentligen, om jag ska vara riktigt ärlig, hade jag lovat ungarna att vi skulle gå till pulkabacken idag. Inte vår vanliga, utan den stora, nära Impivaaras simhall. Hur det nu blev, kom vi oss inte dit, så vi hittade på annat istället. Liikunnan ihmemaa firar tio år i år och hade öppnat igen (redan för två veckor sedan) och vi gick dit istället. Det var mycket välbehövligt. Tre rastlösa och vrålande ungar, som av nån anledning var med missnöjda med en massa småsaker idag, behövde nåt roligt att göra.

sahlytjejenMilja blev så ledsen när hon inte fick spela innebandy med de stooora pojkarna! Åh, va hon grät. Sen lämnade de burarna och hon fick stå i mål och spela själv, då blev det bra.

enkuddjakt
busmys2Hur mycket man än får hoppa, studsa eller leka med andra saker, är klossbygget alltid roligast. Och svårast. Det man byggt vill man ha ifred, det är samma sak med alla barn och föräldrarna står och tröstar, hindrar och manar på sina barn att alla får vara med. Idag var det dock ganska lugnt, så vi hann med en hel del hinderbanabygge.

busmys1Se upp Milja, här kommer jag! Det är ständiga pekpinnar om att de stora måste akta de små, det glömmer man så lätt i en miljö med mycket oljud och när alla leker tillsammans.

1601_Oral-B_refills_pagesDagens yes! Vi kom med i nästa Buzzador-kampanj också! Den här gången ska vi skriva vad vi tycker om olika borsthuvuden till Oral-B. Hittills har det ju egentligen bara funnits en sort, en rund modell, men nu kommer det tre olika, som ska passa bättre beroende på om man vill ha vitare tänder, bättre tandkött eller mer plack. Jag kan säga redan nu vad jag tycker rent spontant:

Jag bytte till eltandborste för några år sedan och byter inte tillbaka. Jag är en sån som går till tandhygenist minst två gånger om året för att ta bort tandsten, för att inte tänderna ska ramla ut. Det finns inget, absolut inget som kan ersätta tandtråd eller små borstar man putsar mellan tänderna med, men det vore ju trevligt om man kom åt bättre bakom och mellan tänderna med bara borsten. Det eltandborsten överlag har hjälpt mig med är att slippa konstant inflammerat tandkött och komma åt bättre längre bak.

watsongrejsHur går det med vår Watson-kampanj då? Tja, i skrivande stund ser Mika på en film. Egentligen skulle han inte ha hunnit se början, eftersom vi la barnen, men man kan ju lätt backa 45 minuter och tadaa! Börja om! Nu tänker jag bara hur vi ska klara oss utan den här tjänsten i fortsättningen, eftersom vi sett på en massa Buu-klubben om och om igen och även lite andra program. Man kan betala för att ha den kvar, men vi vill inte betala dubbelt – vi har ju vårt vanliga abonnemang på digiTVn också. Och Netflix, som vi tycker om. Får räkna lite och ser vad som lönar sig. Man kan också beställa kanalpaket via Watson, t.ex. de svenska kanalerna var billigare än Soneras alternativ, så vi får se hur vi gör.

Det är förresten väldigt lyxigt att kunna spola förbi reklamer och pausa mitt i en film!

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Marina permalink
  27 januari, 2014 06:44

  Jag har likadana tänder som du, går oxå 2 ggr i året hos tandhygienist. Hoppas nya borstarna är bra, skulle gärna pröva dom. Hoppas dom kommer fort ut på marknaden.

  • Synnöve permalink
   28 januari, 2014 07:34

   Har många år använt en som liknar den till vänster (de gula är dingliga gummifunderingar) = mindre plack och kan inte tänka mig att byta till någon annan. Har också provat på ”vitare” = den i mitten men den lämnade mig oberörd fast jag gärna skulle ha vitare tänder.

 2. Synnöve permalink
  28 januari, 2014 07:36

  Tror inte någon köper den borsten som ger mera plack 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: