Hoppa till innehåll

Vintervädret

12 januari, 2014

Gissa vad vi har gjort idag?

Japp, samma som många andra barnfamiljer – njutit av snön! Visserligen var vi så lata att vi inte kom oss ut förrän efter middagen, men vi gick ju ut. Ibland skulle jag verkligen vilja bo nånstans där ungarna skulle kunna gå ut själva. Nåja, vi hade kul vid en ganska stor och brant backe, som ligger vid en närbelägen gårdsgrupp.

Det bästa med att bo i förorten är att man kan låna lite parker här och där och om man tröttnar på ett ställe, går man vidare till ett annat.

vidrarpulkaBåda ska ju självklart dra pulkan samtidigt.

vadviskrattVi tog oss ner på varierande sätt, men alltid skrattande. 

vadvigor3

lillabacken
vadvigor2”Bara halva backen!” kom vi överens om, efter att Milja kommer med väldigt fart, ända uppifrån! Vi var förvånade, twinsen fattade det här med liukuri direkt! De är ju trots allt bara två år. Kanske är det för att vi minns fjolåret och det var så stor skillnad nu, jämfört med då.

vadvigor1
snabbaryck

harroligt– Milja, kom och luttshca med mej! sa Isaac och hämtade syrran. Egentligen ville vi inte släppa upp dem på den hala klätterställningen. Trappstegen är dessutom sådana som hänger/dinglar och är lite svåra att gå på. Men de blev så kvittrande glada och allt gick bra. Kanske man är lite för överbeskyddande ibland.

detljusnar

auberginegratangLite auberginegratäng fixade jag också till oss vuxna. För en gångs skulle gjorde jag den enligt receptet, med rökt fetaost quorn. Nästa gång måste jag bara minnas att skära lite tunnare aubergineskivor och grilla dem lite mer, så att de inte blir sega. Fast det gick ju bra det här med.

Ungarna fick lax och de klagade över att maten var för ”prickig”, speciellt Isaac. Det prickiga är alltså kryddor. Nästa gång får jag röra ner kryddorna i såsen, inte låta dem ligga ovanpå laxen. Suck, för petiga barn och hungriga vuxna!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: