Hoppa till innehåll

Att se på vad man vill

12 januari, 2014

Det här med Watson… jag måste bara erkänna att ungarna diggar den tjänsten, även om den har en hel del ”barnsjukdomar” som en ny tjänst ofta dras med. Går inte in på dem i detalj, men t.ex. sånt som att den inte kan använda AirPlay i bakgrunden på iPhone är ett problem. Har man däremot kopplat tv-stickan till en TV, går alla info och inspelning via huvuddosan; dvs TVn.

Vi har inte haft nån inspelningsbar digibox tidigare, så för oss är det lyx! I morse vaknade jag mellan två varma tvillingar. Isaac småpratade lite och jag knep ihop ögonen så länge det gick. De sov till lite över åtta – tacksamt!

Det bästa med att inte ha haft den svenska Barnkanalen på ett par månader är att vi har sett mera på de inhemska programmen. Pikku Kakkonen och Buu-klubben blev mer intressanta. Barnkanalen är ju egentligen en ”vi-tar-över-allt-vi-visar-det-bästa-ungarna-vill-inte-ha-nåt-annat”-attityd, men nu har vi vant oss med annat också.

Det som skiljer tjänsten Watson mest från Netflix, är ju att det inte går att byta språk! Det är ju ingen DVD, det är en inspelad, streamad sändning från dagen innan (eller två veckor innan, men tydligen måste man ha den där tv-stickan inkopplad två veckor så att den ”bandar” innan man kan se hela två veckor bakåt). För vår del betydde det att vi missade en massa program när jag kokade morgongröten, men vi t.ex. kunde sedan backa till ett avsnitt av dagens Mumin vi inte hunnit se. Och de satt som klistrade framför TVn.

Men det var inte helt lätt att installera den här saken. Egentligen ska man ju bara sätta i stickan, regga sig på Watson.fi och skriva in samma lösenord på TVn… men sen börjar det knepiga. Vad har man för bildinställning? Bredd på TVn? Sånt skulle jag kanske inte klarat lika bra utan Mika. Först var bilden kornig, men det blir bättre när man haft på tjänsten en stund. Det känns som om de lagt på ett extra ”lager” när man ska se på vanlig tv, via den här stickan. Jag inte tyckte om är att TV-guiden har pytteliten text, men kanske det går, det också (får ta på mig brillorna).

helagoegnDet som är coolt är:

– att en kan se på ett program på TVn, en annan på datorn och en tredje på en surfplatta (eller mobilen, men det är ju så litet) samtidigt! Jag knappade in Wallander igår och såg det i mobilen! Det funkade superfint och jag tänkte på alla de som strider om fjärrkontrollen på kvällarna; en surfplatta åt den andra parten – så var det löst!

Det jag funderar på:

Eller är det så, att det faktiskt finns en charm med att inte alltid kunna se det program man vill? Det funderar jag mycket på, när ungarna, som växer upp med modern teknik, lär sig att man kan byta språk, få nästan vilken film de vill via YouTube eller Netflix eller nån annan tjänst och egentligen inte behöver vänta så mycket? Man måste lära sig att vänta på vissa saker, förr eller senare i livet. Kanske inte ett tv-program, men ett blodprov, ett viktigt besked, en vän, ett stort beslut och att få resultat för det man jobbar för; vare sig man vill bli bra på ett spel eller något intresse. Det har jag just nu svårt att förklara, speciellt för William.

dentandloesePå tal om den stora. Han tycks tappa tand på tand helt plötsligt och nu fattas tre framtänder. Lite skraj, lite stolt, vissa dagar vill han inte tappa mjölktänderna, ”för han tycker så mycket om dem!”. Vi tar övertalat tandfén om att han får ha sina tänder kvar – och få en peng. Och vilken tur att vi råkade ha småpengar hemma. 

bastapalangeDagens allra bästa:

Älskade solsken! Äntligen kom du tillbaka! Sol ute, sol inne, bokstavligen!

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. calimilla_ permalink
  14 januari, 2014 07:30

  Tack för din recension om Watson! 🙂

 2. malenalena permalink
  14 januari, 2014 07:31

  Prövade watson i iPaden idag men fick inte ljudet att fungera…

 3. 14 januari, 2014 09:28

  Nåja, nu funkar Watson när jag tog bort ljudlösknappen… Swefilmer och Netflix har nog funkat ändå även om den varit på.

 4. malenalena permalink
  14 januari, 2014 09:29

  Men nu funkar det när jag ändrade på ljudlösknappen, det behöver jag aldrig göra när jag använder swefilmer eller Netflix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: