Hoppa till innehåll

Ring ut det gamla

31 december, 2013

Egentligen hade jag tänkt orka peta ihop en årskrönika, för att jag själv tycker det är så roligt att se bakåt på året och minnas hur mycket som ändrats och allt det vi gjort. Sen orkade jag faktiskt inte, i och med att mina skrivande stunder har gått åt till mitt slutarbete. Sålunda tar vi ett par glansbilder från dagen och önskar gott nytt år, god fortsättning och ni vet, allt det där.

Ett tag var jag beredd att kasta in handduken ikväll. Vi har haft glada ungar, som var med till Mylly och handlade mat, kollade på sportartiklar och tröttnade, en storebror som både busar, velat skruva sönder allt och visat oss hur kolven i toadörren funkar (faffas fixarkille). Det hela slutade med att alla tre kids yrde runt som aprilväder i lägenheten, jag stängde öronen och spelade Bejeweled Blitz vid datorn, innan jag läste för de två minsta. Förra natten var det mycket gråt och trilsk, antagligen för att Isaac och Milja är supersnoriga. Ni vet, sådär snoriga som när man pratar om att ”jag ville inte befatta mig med andras snoriga ungar” och när de nyser så att slemmet hänger till hakan. Mums på er!

Så mysiga att lägga att man ger upp, Isaac gör en Alfons och vill:

– ha sitt leksaksflygplan, som just då är helt omöligt att hitta (inte ens tio minuter senare var det hittat)
– gå upp, helt enkelt
– ha ett glas vatten
– gå upp och kissa
– ha på sig pyjamas
– vill gå upp och kissa igen
– vill ta av sig pyjamasen
– vända på kudden, för ”den poppar”

Och man undrar när dom här grejerna tar slut och om det är bara för att han vill GÅ UPP som han vill allt det där, eller om han verkligen inte kan bestämma sig!

Men halleluja, ut med det gamla, in med det nya året, BRING IT, säger jag bara! Nästa år kommer jag inte att vara studerande, på gott och ont, bara en kort tid.

neonsjakenOch så tar vi en halsduk på det, för att göra det hela ännu mer mammigt. Jag stickar en rund grej av Novita Neon, skojigt garn. Jag behöver däremot mer än ett nystan, jag skulle vilja ha en längre eller en tjockare halsduk!

sharesome1
twinsmedsmavikter
gottnytt1

lillataget2
lillataget1Nu tycker jag alla mammor med hängtuttar, alla med pösmagar, de som smygäter choko eller dricker lite vin sent på kvällen för att orka med, eller de som bara kämpar, tränar för lite, jobbar för mycket, trixar, pusslar, kör sina ungar fram och tillbaka, kockar, städar och fixar, ska slå sig för magen och tänka:

Jag är bra! Jag duger som jag är! Jag gör ett bra jobb, heja mig!

Gott slut, och gott nytt! Kärlek!

 

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 31 december, 2013 10:05

    Man måste kunna älska sig själv, så som man är, annars går man runt varje dag och är negativ 🙂

    Gott nytt år Bitte! Hoppas att vi snart kan träffas ❤

    • 2 januari, 2014 12:11

      Ja absolut, till båda sakerna du sa! Kram och god fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: