Hoppa till innehåll

Framåt, del 46

9 december, 2013

Idag hade vi vår sista egentliga skoldag. Det betyder absolut inte att allt är klart, nehej! Praktikplatser fattas, det är ledigt över jul, jag har ännu inte haft nån praktik på nån tandklinik och bör skriva en Hensu*, där jag skulle förevisa platsen och beskriva allt jag gör vid examensprovet, i en logisk ordning. Den ena blir ungefär 15 sidor, den andra 5. Plus göra klar min portfolie och en längre PowerPoint om olika steriliseringsmodeller, varmluftsskåp, lågplasma-maskiner, etylenoxid och standarder hit och dit. Det tar emot. Aaah, kom igen nu jag, slutspurt – loppukiri!

Det tunga är att ha praktik samtidigt och hinna med familjen. Praktik är inte jobb, utan du ska bekanta dig med stället i detalj, ta reda på saker, fota, söka, fråga. Vara obekväm. Veta vissa saker. Jag somnar på soffan – igen. Är det såhär folk säger att småbarnsåren swischar förbi, så förstår jag. Vi värmer köttbullar, äter gårdagens överblivna pommes, Mika klipper sitt eget hår (tack och lov för trimmers!) för att jag inte kommit mig för. Fast jag hjälpte honom jämna håret och det blev jättebra.

Bara så ni vet kommer jag att stänga av vissa alltför glättiga och pruttduktiga flöden på FB, i alla fall för stunden (inte unfriend:a alltså) för att själv orka vidare. Gissa vad jag ska göra under julen, liksom. Ner på jorden, bita i gräset, orka framåt.

En jättebra sak idag: Jag skrev full pott i den svåra Sterilointi-tenten. Yesss. Väl förberedd går vad som helst.

En annan bra sak: Jultårtor.

saxat* Hensu= personlig yrkesexamensplanering, henkilökohtainen tutkintossuoritussuunnitelma

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: