Hoppa till innehåll

Måste läsa… nämen kolla va ostädat!

24 november, 2013

En månad till jul. Det är bra det. Så får man den överstökad också. Jag tycker inte illa om julen, det är mysigt med lampor och ljusstakar och dittan dattan, men det är så mycket man borde göra. Så många platser man borde vara på. Varför just på julen? Nyår är trevligare, det innehåller lite mindre förväntningar. Mina kids har skrapat ihop några julkalendrar i år, men det blev ingen med saker eller choklad. Jag orkar inte tjata om vem som ska få vad och vill inte att de trycker i sig choklad varje dag, när vi (nästan) lyckas hålla vår godisdag till en dag i veckan. Eller en kväll egentligen, fredag, som William bestämde för länge sen. Fast då brukar kvällen bli så kort att det kan bli en lördag förmiddag eller kväll också.

Milja hade en konstig feber. Min mamma hade rätt när hon sa att det är sällan barn har så hög feber som över 40 utan orsak. Och med orsak menade hon att det inte är vanlig influensa. Milja fick en massa prickar igår kväll och jag tog fram barnläkarboken, utan att bläddra i den. Då kom jag plötsligt på att det såg ut såhär på pricken när William hade haft sin tredagarsfeber. Jag minns också att han just blivit frisk och att vi satt i bilen på väg från fammos och faffas gård. Jag tror de var bortresta med båten, på sommaren och vi hälsade på Aini-mamma. Jag har bara ett klart minne av det på nåt sätt. Att jag fotade hans prickar och ringde till jouren för att fråga. Minns också lättnaden över att det inte var nåt värre än tredagarsfeber och den var ju egentligen redan över. Få se om Isaac får den också, det kan ta 10-15 dar.

ensondagsstatus2

Dagens status, eller egentligen gårdagens. Smarta barn kan mer än sina föräldrar, precis som det ska vara.

Efter helgens drabbning med läxböckerna har jag också konstaterat att jag inte haft ett såhär rent hus på länge! Det krävs tydligen ett långt inlämningsarbete eller en extra svår tent för att man ska städa järnet! 😀 Mika och kidsen for till fammos på eftermiddagen och jag fick veta att ungarna visst hade hittat tomtens verkstad eller nåt liknande hus i skogen. Mika fick sin långlänk, jag fick min läsning och huset är ganska rent.

lekunderhimmelnEn av favoritlekarna här hemma i helgen har varit sänghimlen, som varit gömd ett tag. Alla ville vara med! Sen sprang twinsen runt med ficklampor och sa att de lyste fram en ”måne” på allt som ljuskäglan träffade. Och Isaac fortsätter sjunga ”Ja må han leva” varje dag.

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: