Hoppa till innehåll

Brandtwinsen

23 november, 2013

Det var som vanligt kallt när jag gick till En dag på brandstationen/Päivä paloasemalla med twinsen. William har varit där fyra år tidigare, han ville inte följa med. Efter de här åren har vi i alla fall lärt oss att klä på oss, så för en gångs skull frös jag inte!

twinsibrandisVi var ute i det senare laget idag, men det var lika bra. Det var lite lugnare där efter 12. Milja och Isaac var lite blyga, men vågade sig upp i en av brandbilarna ett litet tag i alla fall.

slackgresjs2Som vanligt skulle man gå runt till olika stationer, släcka en brand i ett kärl och krypa längs marken, för att simulera hur man ska göra vid kraftig rökutveckling. De små tittade bara på, men om man ville, fick de små också ”testa att släcka” med filt, men då tände de inte elden. På bilden ovanför är det alltså inte Milja, utan en annan tjej som släcker eld.

undanroken2Milja vågade krypa först i tunneln! Vanligtvis är det så att hon bara vågar det som Isaac först har testat, samma sak vid dagis.

slackdemoEn branddemonstration. Fast jag lade till lite eld- och rökeffekter på bilden i efterskott! Brandmännen räddar en människa ur ett brinnande garage (de bar ut en docka) och låtsas släcka.

ochstoradackDäck är roliga. Stora däck. Tydligen luktade de nåt speciellt också.

brandtwinsen1
brandisaac3… och slangarna förstås! Isaac höll på att gå iväg med munstycket och slangen, jag fick stoppa honom. Vi fick våra julkalendrar och pysselböcker och påmindes om att man ska ha minst en brandvarnare per 60 kvadratmeter och i varje sovrum. Hmm, det har vi inte. Måste fixas snarast.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: