Hoppa till innehåll

Plugg och plutt

22 november, 2013

Att man kan förstöra en helg med att lägga en tent på en måndag! Ta då och lägg till lite PMS, det faktum att man varit hemma med sjukt barn i tre dagar och det inte alls blev som man hade tänkt och planerat. Nåja, sånt är livet. Man blir arg, man får lite panik, man gråter lite, kramar sina barn och biter i det sura äpplet.

skola_22Men nu, nu tusan är jag voiton puolella! Jag är inte klar inför måndagen, men jag skulle skriva godkänt, eftersom vi vet att en del av instuderingsfrågorna kommer till själva tenten. Det enda sätt jag kan lära mig på är att skriva, skriva och skriva. Dessutom är det bra, eftersom man över formuleringen på finska. Vissa avsnitt av det här är sånt som vi inte gått igenom i skolan, annat än fladdrat förbi, så jag sitter och tecknar, ritar, funderar tillsammans med Mika, räknar bakterier, slår upp ”alkulima” och ”sytoplasma” på nätet för att påminna mig om vad det är jag läser. Jag vet att man inte måste förstå allt, det vore säkert mycket lättare att nöja sig med ett godkänt i en tent, men jag kan inte det. Jag måste förstå vad jag läser, annars blir jag arg. Och ibland undrar jag nog över de här kraven vi har. Jag sitter och läser om lågvärmesterilisering och plasma på molekylnivå. Det blir svårare med åldern, så mycket kan jag säga! (men tusan, det går!)

skola_23Ungarna har sprungit runt mig, Milja har sluppit sin feber (tjohej! Det trodde jag inte förra natten!), men jag såg ju att hon mådde bra på dagarna. Den sedvanliga godisdagen har lämnat sina märken idag också (bokstavligen…) eftersom pappa Mika var snäll och köpte just såna där jättestora slickpinnar som ungarna hade ”lääängtat efter”. Det hör inte till vanligheterna, men so what. Vi firar att Milja mår bra och busar igen.

Dagens Milja&Isaac: (vid läggdags)

Milja: Det luktar plutt! Vem ha pluttat!?
Isaac: Jaaag! Ja ha pluttat! Det kom en Isaac-plutt! Blä, det luktar bläää! Äckligt! (stort fniss)

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. Erica permalink
    23 november, 2013 09:19

    Du är så duktig på dom där skolgrejerna att du borde banne mig verkligen få ett jobb när du är klar! Annars fattar dom inte vilken pärla de missar!!! Good job!

    • 23 november, 2013 03:38

      Ja-a, he ska ga! Bara de fatar he tå å! 😉 Åtminstone finns e arbeit, bara de har na vakanser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: