Hoppa till innehåll

En allhelgonalördag

2 november, 2013

Den här dagen har varit full av såna saker som ofta hör till våra lördagar: tidig väckning (men det råkade vara Mikas morgon), leksaker överallt, mycket spill&dräll, ständigt konfliktlösande mellan ungarna, lite pyssel och en massa mat! Ibland känns det som om det enda vi gör är mat och att allt kretsar runt vem som sover eller vad vi ska äta.

snabbagodamatenVi hade ju i alla fall en massa mat hemma, då är det lätt att göra också. Dagens snabba och goda potatistips, när man tröttnat på den kokta eller mosade varianten: klyftpotatis i ugnen. Jag brukar bara tärna/klyfta potatisen, strö över lite salt och peppar samt olivolja. Röra om med händerna och så in i ugnen i 200° i 45 minuter. Det enda jobbiga är att det tar lite tid, men det blir så gott!

myntakramDen här såsen – eller krämen – är en av mina favoriter, som jag försökt återskapa: myntakräm. Den innehåller endast ett paket Philadelphiaost, torkad mynta som man strör i, samt ett par deciliter turkisk youhurt. Används mycket i libanesiska kök, gärna tillsammans med naanbröd. Och supergott till grillat kött!

litenprommisDagens utomhusvistelse blev ganska kort. En fick kisibrått, en annan hade ont i örat och nån ville till skogen, en fjärde inte. Vi gick i alla fall till en av granngårdarna, man går lite genom skogen där i alla fall.

miljascafe1
provaklatterstallningar
entagparkJag vet inte om man ”får” låna de gårdar man inte bor på, men vi brukar i alla fall göra det ibland, men se till att man städar efter sig och inte förstör eller har för mycket oljud. En favorit är tågparken. Milja hade café, William lekte tågstädare (!) och Isaac bara strosade runt. Milja och Wili klättrade, men Isaac gjorde sig inte det besväret, inte ens när jag klättrade upp.

litepyssel2Jag var hemma ensam några timmar med alla tre och då pysslade Wili och jag med hamapärlor, efter att jag fått twinsen att sova dagsömn (och W lekte helt själv i en timme – halleluja!) Det var ett tag sen vi pysslade såhär sist, han och jag .William byggde förstås sina Bad Piggies-maskiner och ett litet hjärta åt mig, medan jag petade ihop lite djur, som twinsen tyckte om.

roligastnakenTvå söta tjatade på mig (det är nåt nytt, de frågar och frågar och gnäller och säger snääälla mamma) att de ville bada – och då blev det så. De satt länge och badade sina gubbar och bara hällde vatten tills fingrarna skrynklade ihop sig och det blev min tur att tjata – på att de skulle gå upp nån gång. Isaac satte kallingarna på huvudet och sprang runt helt näck, och superlycklig. Alla som är deppade borde få lite tvillingterapi – och speciellt av Isaac. Han är den som kan smeka, ”paja” sådär lätt, lätt, han är den enda som hela tiden vill i famnen och han delar gärna ut pussar. Sen blir han så lycklig när man pruttar honom på magen, att han ansikte spricker upp som en aprilsol man längtat efter hela vintern.

ritatillsammansDagens twins:

Och konstigt nog kommer de överens om vem som ska rita var – för det mesta.

mitt-svarta-livDagens boktips: med anledning av Alla helgons dag:

Mitt svarta liv – av Amanda Eriksson

Om livet, döden, hur det känns att sakna en person eller ett djur och tankar om vad som kan hända efter döden. Om att alla känslor ska finnas och allt hänger ihop. Boken har inte alls ett så svart tema, som man kanske kunde tro, utan snarare det motsatta.

 

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: