Hoppa till innehåll

Storm-Simone

28 oktober, 2013

Nu kommer den till Finland. Kanske med lite avmattad kraft. Det här är ett av mina favoritområden; väder!

Jag läser och läser om stormen Simone som fäller träd på träd i Syd-Sverige och välter båtar och river ut isoleringar ur hus. 42 sekundmeter, folk uppmanas att hålla sig inne. Alla tåg är inställda, broar stängs av. 80.000 hushåll utan ström as we speak. Få se hur det blir med Viking Line inatt. Hoppas de kan stanna vid Åland om det blir alltför farligt. Folk har ju dött av den här stormen, när de fått tegelstenar och träd på sig!

Vi blev ombedda att packa matsäck åt twinsen inför deras utflykt imorron på dagis. Jag tror inte det behövs! I finsk tv sades det att stormen skulle bedarra (åh, ett av mina favoritord) vid lunchtid imorron.

Här kommer ett axplock av bilder, som jag saxat från Aftonbladet, Facebook, DN och lite sånt.

simone_limhamn_malmoLimhamn, Malmö. Hejdå båt.

simone-pagatagInställda lokaltåg i Skåne.

simone_landskronaLandskrona.

simone6 simone4
simone2
stormbrygga_vastrahamnenVästra hamnen, Malmö.

simone_malmo1Malmö igen.

simone-malmo2

Kan man hoppas på en lugn natt i alla fall? Vi har haft en sjukt lång dag i skolan. Jag slocknade på soffan vid sjutiden. Jag hörde att barnen pratade med mig, men jag minns inte vad de sa. Åtminstone somnade jag inte i skolan, som jag gjorde förut.

stormstinabok

Att läsa för barn på liknande tema, om boken inte är bekant. En mycket trevlig och lite lärorik bok, om hur det är att gå ut i en storm. Det är ju spännande med storm, ibland så spännande att man faktiskt måste gå ut. ”Men i en storm är det ändå bäst att vara två” – det håller jag också med om.

Storm-Stina av Lena Andersson. Finns även i dubbelboken Stinas Sommar.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. calimilla_ permalink
  29 oktober, 2013 08:05

  Vilka mäktiga bilder du hittat! Speciellt den i Landskorna, där en byggställning blåst ner och ligger tvärs över gatan…

  Jag har en liten önskan – då du hittar så jättebra barnböcker och då jag har hjärnsläpp vad jag ska låna, så skulle jag vara jättetacksam om du kunde skapa en etikett ”Barnböcker” eller liknande här på din blogg, så att man hittar de fina barnböckerna du läst och som era barn gillat. Tusen, tusen tack på förhand!

  • 30 oktober, 2013 09:45

   Det finns en tagg, men jag vet inte hur jag får den att dyka upp i molnet. Antingen ”läsa för barn” eller ”boktips barn”, kolla ovanfär storminlägget.

  • 30 oktober, 2013 09:46

   … eller så letar du på ”barnböcker” i sökrutan, så kommer det upp en del inlägg. 😀

 2. alimilla_ permalink
  7 november, 2013 07:12

  Varmt tack, Bitte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: