Hoppa till innehåll

Barrigt

19 oktober, 2013

Det brukar vara rogivande och trivsamt i skogen. Inte idag. Det kan väl inte lyckas jämt. Idag var det fart och fläkt och tre galna ungar som ville dra iväg åt varsitt håll, rusa in i skogen, i alla diken och prova alla små snö- eller hagelplättar som blev kvar efter det lilla snöfall vi fick. Eller så ville de inte alls gå framåt, utan bara stannade på en sten. Men vi har ju varit ute i alla fall, det är viktigast! 🙂

De här helgerna känns som ett stort städa-äta-läsa-bok-sov-nu-torka-golv-äta-dammsuga-igen-projekt. Nån gång vore det trevligt om Isaac stannade kvar vid matbordet, så att Mika och jag faktiskt hann äta upp vår mat också. Eller att Milja skulle komma igång tidigare och sluta peta i Williams mat eller bara larva sig, twinsen ålar sig ner från stolarna och det är superoroligt.

Emellanåt är de så söta alla tre, när de kryper ihop i soffan framför en film eller bygger tillsammans. Och när jag la twinsen på dagen började de både sjunga med HÖG röst: Häääj danssar hejj gujkaaa, BÅDE VASS Å MASSUJKA! Hela sången, ropskrikande och så klappar de i händerna. Och så tar vi om alltihop, medan kan försöker få dem att förstå att alla gurkor ska sova nu också, vi kan leka sen.

Och vad mycket ord de kan, de är fascinerande. Allt suger de åt sig. I dagis har de visst haft nåt med trafikmärken, eftersom Isaac säger:

”Däj e Herr Gååjman!” (eller Här går man, vilket man nu föredrar) så fort han ser märket.

Nu får förresten den där frosten komma på riktigt. Vi drog in hela skogen med lera och barr så det stod det härliga till. Precis när jag hade dammsugit, tömde twinen ut en burk med torra löv och så lyckades de smussla grynost till vardagsrummet, de små grynen. Jag vill ha hus med hjälpkök och torkskåp och en liten gård, så man kan kasta ut ungarna mellan varven! 😀

gaiskogen4

gaiskogen7
gaiskogen1
gaiskogen2
gaiskogen5PS. Riktigt uselt är det ju inte, fast jag vet att jag gnäller. Nu sover ju ungarna och det är rent en stund igen. Jag ska riva upp en mössa, som blev för liten. Tända ljus på balkongen och fullmåne. Kunde ju vara värre. Bara man skulle ha lite mer tid att hinna stanna och tänka, njuta och vara i stunden.

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. Synnöve permalink
  26 oktober, 2013 06:57

  Hej,
  Dina tvillingar sjöng nog helt rätt. Det finns en gammal sång om Herr Gårman. Kommer inte ihåg all text, men börjar typ: Herr Gårman, Herr Gårman, i röda ljusen står han. Kanske barnen kan resten om du ger dem början.

  • 27 oktober, 2013 09:47

   Ja, de är så duktiga! Det kommer säkert, bara de får sjunga den fler gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: