Hoppa till innehåll

Blått höstlov

18 oktober, 2013

hejkalltingensoHej soliga varma dag. Eller nåja, det där med varm får även vi i Åbo skippa, trots att vi inte har tilldelats någon snö. Snålblåsten sa riiiv och ryyys ända i ryggmärgen men vi sa: Jee, höstlov!

Fammo och William hängde vid bibban och vi bytte av på eftermiddagen. Bibban ordnade en massa roliga grejer under höstlovets två dagar: sagostunder, planetarium, frågestund (fysik och skoj för barn) och liknande. Vi skulle egentligen ha gått på den där fysikstunden, den var tänkt för barn och man berättade till exempel hur regnbågar uppstod och liknande som barn kan förstå. Sen backade William ur och blev sur och ledsen, eller kanske bara glad och ville visa mig de saker han hittat på. Han hade försjunkit i en Angry Birds Space/faktabok om rymden (på finska i vårt fall) och vill bläddra i den, tills jag övertalade honom om att hänga med på vetenskapsrundan – och så lånade vi hem faktaboken istället.

dendarhaxan”Mamma, ska vi föra tillbaka alla sakerna till den där häxan sen?”

litetips
brrkalltute

Det var en tipsrunda för barn, där man fick hitta ledtrådar, gå till olika platser och vara med om ett par enkla experiment, som t.ex. varför några droppar färg i mjölk ”smiter undan” när man lägger till lite diskmedel och ordna bilder från olika tidsepoker i tidsordning (kräldjur, groddjur, människa osv). Studerande från ÅA satt vid stationerna. Det var meningen för lite större barn, men skoj ändå för yngre när vuxna hjälpte till. De använda också en del färgkoder och man fick rita teckningar, som man skulle föra tillbaka till ”spågumman, som inte alls trodde på sånt där vetenskap, utan på magi, och som följer oss i sina magiska speglar”.

ahahhahaaSen mötte vi upp med ett par glada twins och en pappa och åkte hem för att äta fiskpinnar. Jee, nu är det veckoslut och galet-tokigt-tills-vi-sparkar-igång-godisdagen, som egentligen är en kväll.

liteisaacienaffarJag tog med mitt ett barn och handlade. Det är a walk in the park att handla med bara ett barn, eftersom de får komma med så sällan. Visst var jag tvungen att utlova honom lite tuggummi, men det går förvånansvärt lätt just nu. Isaac är också den som klarar av att säga att han måste gå på vessa (puh!) och han var nöjd med att sitta i kundvagnen. Jag är också så glad, så glad över att Citymarkets Hintarally hade så många erbjudanden som passade oss just nu. Det är tungt att släpa hem stora toapapperslass, tre stora burkar tvättmedel och sköljmedel, sparförpackningar med disktrasor och safter, schampo och tandkrämer, men det har lönat sig! Sen kan man inte sticka under stol med att man bär hem en del annat också, till normalpris – jag förstår att deras marknadsföring fungerar.

Idag gick jag med miniräknaren, i mobilen och räknade vad allt blev, medan vi handlade. Det är en mycket nyttig upplevelse och så borde man göra varje gång!

sweetblue2Dagens färg(er):

Blåsvart! Finns det nån snyggare kombo just nu? Jag är så frälst i den. När jag väntade William och senare även twinsen, fick jag rosafnatt. Nu är jag inne på mina vanliga färger igen och tacksam över att modet följer mig. 😛 Jag hade också råkat sticka ett par passande sockor ifjol i ett blåttsvart nystan Zauberball. Perfekt! Tröjan är från Gina och heter Whitney Knitted Sweater (och är helt enorm bara i storlek M, men mysig också!)

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: