Hoppa till innehåll

Spring med och utan stövlar

3 oktober, 2013

Hurra för löprundor som går som man tänkt sig! Äntligen börjar det bli runt min temperatur (+15 till -10 grader) som jag tycker lämpar sig bäst för löpning. När det svalkar! Och jag känner mig som en n00b igen, men på nåt sätt går det framåt. Jag kan springa, jag är inte rädd. Och jag slog ju rekord, min snittfart låg på 6:50 min/km, vilket är mitt personliga rekord, nånsin. Dessutom var det ganska backigt och jag fick kanske hjälp av nedförsbackarna. Däremot höll jag på att bli galen på solen som låg precis över trädtopparna och blinkade mig i ansiktet sådär stroboskopiskt halva vägen.

inshowerBitte gillar:

Nivea In-Shower! Jag tänkte testa, eftersom jag sett den i reklamen och för att jag tycker att Niveas produkter ofta är bra. Ja, den här var också helt okej, huden är lite lika stram nu på vintern. Man kanske kunde testa den på Isaac, som har problem med sin atopiska hud nu när klimatet blir torrare. Varning: det blir halt på golvet när man duschar bort den!

vadmanintebehoverBitte ogillar:

Att man måste köpa ännu fler skor och att det är så dyrt! Ifjol köpte vi lite skor på loppis, men ett par vinterskor jag köpte åt William luktade så hemskt illa av fotsvett, att jag fick kasta dem. Seriöst? Hur kan så små barn ha sån fotsvett? Och det vet man ju inte på förhand, eftersom det märktes först när skorna blev fuktiga. Dagens skoskörd köptes delvis på rea, men hejhej hundralappen fick man ju säga ändå. Det är sånt som inte skulle behövas just nu. Och vi har sjukt mycket skor. Men inte passande vinterskor, förstås.

enmycketserioasUngarna är glada i alla fall. De går runt med skorna, för man får ju ha helt oanvända skor till och med i en lägenhet. Isaac leker polis och stannar upp och tittar, granskar, funderar och lägger pannan i djupa vecka.

För övrigt är det mycket prat om vad olika människor har för genitalier. Milja såg pappa komma ur duschen och konstaterade glatt och vant att:

– Pappa, du har en kikkeli! Fåj jag sänna på den?

Ja, för nyfiken är man ju! (Nej, det fick hon inte ändå).

Jag lyssnar på twinsens diskussioner från sängkammaren och hör den äntra om vem som har eller inte har snopp eller snippa. Det är så viktigt det här med vem som har vilken dingelidong eller avsaknade av den. Det är ju en fråga om identitet och tillhörighet. Så länge vi har olika könsorgan kan vi tyvärr inte tala om nån genuskorrekthet, det finns ju fysiska skillnader. Däremot tycker jag vi ska lära tjejer att inte bara vara söta, utan duktiga och smarta och samtidigt låta killar förstå att det är okej att gråta.

Dagens Isaac, vid tandborstningen:

– Mamma, jag haj pipi rumpan, snart måst jag nog klia mig lite däj!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Rockmom permalink
  3 oktober, 2013 09:21

  *ler åt barnens funderingar*

 2. 4 oktober, 2013 09:08

  Ler också, ljuvliga ungar 😀
  Ler också av glädje för att du kan njuta av springet igen, heja heja!

 3. 4 oktober, 2013 11:52

  Medan jag igen inte sprungit mer än en gång i somras, jag som var så flitig i flera år. Har helt enkelt inte haft tid, sommaren gick åt till att sköta om palstan varje ledig stund, då inte akvarierna krävde sitt. Nu har jag ingen fritid känns det som, måste ju lägga mig med barnen för att orka. Och så akvarierna, det ska ju bytas vatten i varje minst en gång i veckan. Men så är man så nervös då man inte får springa bort det arga inuti. Fast nu har jag dessutom slarvat bort min mp3 spelare, och utan musik springer inte jag en meter! 😉
  Ja skor. Hohhejja. Har förrådet fullt, men sällan finns där nåt som passar av någon anledning. Nu har jag köpt en hel del på loppis, de förstör ju de nya på någon vecka, så kämns bättre att köpa flera billigare. Den äldsta hittar man ju dock väldigt sällan lopiskor åt längre då han har st. 35 redan. Tänk, inte länge kvar till att han har lika stor fot som jag.

  • 5 oktober, 2013 09:05

   Jag har också sprungit väldigt lite, ska försöka hitta tillbaka till nån slags rutin. Hur sjutton man nu ska orka med det medan man tar slutexamen och förhoppningsvis ska börja jobba? Två nya praktikställen väntar senare i år och det är tungt att börja om med nya personer hela tiden. Men det ska väl gå!
   Ja, är det fler som sliter ut skor hela tide? Halleluja, va skönt att höra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: