Hoppa till innehåll

En söndag i sänder

22 september, 2013

Just nu har det varit mycket prat om mat i den här bloggen. Mat, kletande med mat och springande från matborden. Alltså, hur får man nån matro med två två-åringar? Suck. Det är som om de plötsligt skulle ta två steg bakåt, de kan ju äta, men de vill inte. Det äts med händerna eller kastas på golvet.

Mika och jag hade i alla fall en mellandag igår, ungarna var hos fammo och faffa en natt och det var guld värt att få sova ut! Vi hade tänkt gå på bio, äta lite fint ute, passa på när det gick, men förkylningen satte stopp för det. Istället blev det en väldigt långsam kväll hemma, med lite klädvård och tv-spelande, men framför allt sovmorgon! Herregud så skönt.

alltvackert2
enpappaochtva
tranalite
tranalit2
Det här man kan väl kalla ”den fria leken”, som Eva skriver om idag.

metermeter32Idag skulle det egentligen har varit jumppadag vid Liikunnan ihmemaa, men jag förslog att vi skulle gå ut till skogen istället. Träna lite på barns sätt, kliva klättra och såklart – springa! Twinsen älskar att springa, jag fattar inte hur de orkar. De springer och springer, speciellt Milja, helst utanför vårt synfält. Lite bråk med mellan ungarna blev det, jag vet inte varför, men sen styrde alla upp sig och rusade fram och tillbaka. Härligt att rusa och springa sådär långt – det är imponerande! 😀

flabbmonstren4Vi tog vagnen med, för att alla ska hinna med och för att slippa bära. Twinsen fick nån flabbattack.

– Bajslobbi! sa Milja. Bajs… jåå, bajslobbi!
– Hahhahaa, baaajs. Lobbi!  svarade brodern.

Japp, det är så kul med bajs! Så fortsatte det länge, länge, tills jag hyssjade lite på deras gälla skratt och halvrop.

litegungung
gottgottmorotsbrod

En liten stund innan läggdags hann vi leka på gården, innan regnet föll över oss. Inget tungt regn, men tillräckligt blött för att man ska gå in. Någon hade bakat bröd. Just det, det var ju jag! Morotssemlor med lite ekologiskt grahamsmjöl och vanligt vetemjök, mjölk, jäst och pumpafrön, efter ett recept i favvotidningen Leivotaan. De hade dessutom en massa roliga amerikanska recept i detta nummer, med chokokakor och energy bars… Mmm, smygreklam! Måste baka mera, men inte idag. Brödet blev i alla fall riktigt bra.

kommerdumamma

Nu väntar en ny skoldag, sen ännu mer praktik och skriftliga uppgifter. Jag saknar inspiration, men har i alla fall pluggat kemiska bindningar, reduktion, oxidation och annat skojsigt på finska ikväll. Skogen blir man i alla fall glad av, det är en sak som är säker.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: