Hoppa till innehåll

Kvällspass

20 september, 2013

Välkommen freeedaaag, kan inte säga annat!

Kvällsskift = man hinner egentligen inte göra nåt annat än jobba. Mika både för och hämtar ungarna. Jag borde läsa till ett litet kemiprov (tur att det mesta är bekant, men ack vad man glömmer snabbt), skriva ner en massa ”tavoitteet” på en krånglig och extremt lång blankett, som ska vara klar på måndag, städa ännu mer här hemma och vika/stryka/tvätta mera här hemma. En av de där sakerna har jag gjort, samtidigt som jag försökte låta Mikastackarn (med feber igen) vila. Ungarna river ut böcker, speciellt twinsen. William är vid gott mod, när vi kom över Den Stora Striden Om Att Man Inte Ska Spela Hela Tiden och vi bytte till Mumin på TV istället.

Hur kommer det sig att twinsen absolut måste bajsa samtidigt, så fort den ena förälderna vill vila? Där står man, efter en dag med instrumenttvätt och -sortering, med famnen full av mera tvätt. Blä för bajs. Milja totalvägrar att vara utan blöja, men vi hamnar väl bara att bita i det sura äpplet snart. Hon kan ju så mycket, men hon vill inte. Jag värmer lite Billys pizza, öser på grynost och korv. Glamoröst värre, tänker jag och sätter mig vid datorn, medan twinsen tigger mat av det lilla jag skrapat ihop. Men ni har ju redan fått egen mat – och godis! Varför är mammas mat bäst? 🙂

jaadenharroranJag uppdaterar telefonen, det tar uuurlääänngeee och jag tittar ut över förödelsen i vardagsrummet. Stor suck. Sedan Hello. Hello? Is it me you’re looking for? Herkas, en helt ny iPhone. Eller nja, det är ju min vanliga men med ett nytt skal… jag menar innehåll! Fräscht! Välkommen iOS7.

ab_operattioomelettiDagens glada överraskning:

Angry Birds serietidningar. Tyvärr ganska dyra (8,90 styck) men med fem berättelser i ett. Mycket omtyckt! Jag önskar bara att de fanns på svenska också. Det är inget problem att läsa på finska, det är bra träning och jag stannar vid de ord som är långa och knepiga. Det sägs ju vara bra för den prefrontala cortexen att högläsa (måste erkänna att jag känner till namnet bara tack vare ett tv-spel. ^_^ Men främre pannloberna eller nåt sånt) och säkert ännu mer om man läser på ett främmande språk.

litestickis2Jag hinner faktiskt sticka lite mellan varven också. Lite lätt tv-stickning (eller i vårt fall, tv-spelstickning) är detta. Supergillar klarblått och turkost! Det kommer lite mörkgrått till detta ännu.

litestickisDagens dikt och dagens moln. Så fint det ännu är. 16 grader idag och Jesushimmel på kvällen. Läsh!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: