Hoppa till innehåll

När de växer

17 september, 2013

gladavitilldagisgaIdag hade två mycket glada och stolta twins som lade på sig ryggsäckarna och såg fram emot den första, riktiga utflykten med dagis! De skulle gå till en närbelägen skog och ha matsäck med! Åh, va spännande! Det har därmed varit dagens största samtalsämne och det är mycket viktigt det här med väskor och matlådor.

Milja har ju sprungit runt med sin älskade väska titt som tätt, men Isaac har fattat vikten av den först nu. Jag hittade ryggsäckarna på Stadium förra året, av märket Everest: 9,90 styck. De sitter superbra på en liten rygg! Det bästa är att de har varsitt hopfällbart sittunderlag som följde med! Williams väska har inte haft nåt sånt, vi har istället klippt en bit av en yogamatta och vikt ner det i väskan istället. Visst skulle det gå med en tidning också, i nödfall, men det är mycket trevligare med ett underlag man kan tvätta av och som faktiskt håller varmt.

Själv har jag världens förkylning på gång och Mika har hakat på. Jag visste att det skulle hända när Isaac nös mig rakt i ansiktet. Det kommer alltid basilusker från dagis, vissa undviker man eller har blivit immun för, men inte den här gången. Det känns också lite larvigt att vara hemma från praktiken bara för att man är lite förkyld, men det är ju som mina klasskompisar sa:- Om näsan rinner och du nyser kan du ju inte vara där!

Sant. Men det låter så beige att säga att man är hemma ”för att man är lite förkyld”. Nåja, kanske det ordnar sig till slutet av veckan, vi har ännu mycket att lära, begrunda och repetera.

tillsammansleken4Kvällens favorit:

Tillsammanstornet. Jag byggde grunden och ungarna hakade på. Angry Birds, dockor och amigurumigubbar trängdes vid borden och delade på saft och kakor. Milja lekte längst:

– Noo har dom fäädig, äta klart. Tack maten. Noo ska de se tv, jåå, rabblade hon för sig själv med kvitter i rösten.

taenvallingtesammansNu har vi också två stycken sängar med låg sida. Håh, vilket tungt arbete, vi tar en välling tillsammans på det!

Jag viker och sorterar strumpor och kalsonger. Märker kläder där bokstäverna suddats ut. Funderar på hur man man effektivisera den här klädförvaringen och viker bort ytterligare plagg som är för små. Vissa vill jag aldrig skiljas från. En av de svåraste är Miljas rödrutiga klänning. Åh, hon var som en liten docka i den. Fast jag vet ju att det kommer ännu fler kläder i framtiden, så försöker jag tänka. Det kommer fler mysiga plagg, jag har bara inte sett dem än.

viggosord

Kvällens boktips:

Viggos ord. En ovanligt mysig bok. Den finns i kategorin ”förskolan” på bibban, eftersom den innehåller en massa ord med versaler. Den har en oväntat mysigt berättelse, eftersom jag trodde fokus skulle ligga på att hitta ord. Innehåller också mycket detaljer och roliga småsaker som två-treåringar känner igen i sin vardag, som till exempel att Viggo gömmer sig i en byrålåda och ligger där och piper, när han ska gå och lägga sig.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Fammo permalink
  18 september, 2013 07:52

  Så synd att tre av oss fyra vuxna är sjuka samtidigt; faffa står än så länge friskt på sina ben! Slå honom en signal om ni behöver något från tex apotek eller butik.

  • 19 september, 2013 09:13

   TACK! Det går bättre dag för dag, men skönt att faffa klarat sig. William är också förkylningsfri. Krya på dig, kram!

 2. Anonym permalink
  23 september, 2013 02:22

  Åh, era underbara ungar!

  Dina barnboksrecensioner är fantastiska! Skulle du kunna göra en egen etikett åt dem? Tackar så jättemycket! calimilla_

  • 23 september, 2013 10:00

   Tack snälla!
   Ja, det kan jag göra, åtminstone i fortsättningen! Just nu finns de under ”barnböcker” eller ”läsa för barn”, en del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: