Hoppa till innehåll

Byxor och barnsbestyr

12 september, 2013

Jag gick via KappAhl igår efter jobbet, i hopp om att hitta fler jeans till mina två söner, som sliter sönder sina byxknän hela tiden. Man kan ju lappa, men jag orkar inte hela tiden. Till min stora glädje hittade jag bekväma jeans som kostade 11 euro, det var nån bara-idag-rea. Plus att jag hade en minus 25-procenttare så att lillebror fick ett par andra. Jag fattar inte varför jeans till barn som är 2 år, kostar upp till 30 euro!? Det är ju inte klokt! Visst är de fina, men bara för att det är en logga med Blixten, måste de vara skitdyra. Blä, säger jag om sånt och applåderar rabatterna. Vissa andra affärer har dessutom glömt bort att barn är barn, och har vanliga knappar i sina byxor. William tycker de är svåra. Jag tycker det ska vara gummiband och resårer i jeansen samt tryckknappar, det är bra för lekande, ivriga barn, så man slipper visa rumpan bara för att man klättrar och leker! 😀

De hade också en massa annat fint på rea, bland annat de här: (7 euro)

liteleggings… som blev en omedelbar Miljafavorit. Hon satt i sin bilstol (ja, jag vet, det heter bilskydd) och skulle ha på dem genast! På Miljaspråk betyder det: Helst redan innan jag sade det. Jag lyckades i alla fall övertyga henne om att hon skulle vänta tills vi kom hem och dessutom börja med att ta av skorna. 

lillaugglanDen här var också söt, den hängde med!

Isaac hann inte prova sina jeans idag. Han grät och grät inatt, jag vet inte riktigt varför. Det kändes som om han var vaken femtio gånger och att man sovit kanske fem minuter sedan den senaste gråten. Så tack och lov, säger den trötta mamman, som somnade på soffan redan igår kväll, var jag hemma med Isaac idag. Vissa dagar kommer som gåvor, fast jag inte tycker det är kul att mitt barn är sjukt. Nu är han i alla fall bara måttligt förkyld, det är jag glad över.

Jag måste ha slumrat på soffan i förmiddags också, medan Isaac lekte runt mina fötter. Han parkerade bilar på minar armar och ben och kollade lite på Cars. Nånstans hörde Isaac säga ”mamma, jag måst kisa” och ”mamma, jag far på pottan” och jag mumlade till svar att jag kommer och torkar. Den andra gången satt han kvar i toan och såg lite ängslig ut. För ja, det skulle jag också ha varit, om jag varit ett barn och bajskorven rullat ut på golvet.

Det gör inget, sa jag och tvättade golv och barn. Vad bra att det kom ut!
– Jåå, och det kom liten morotskakka i pottan, fnissade Isaac och menade formen.

Bara vi skulle få syrran att förstå det här med potta och inte-blöja nu också. One to go.

Hur gick det då med de där nedblötta sängarna? Jo, efter att vi tog bort den ena spjälsidan på Isaac säng, vill han alltid sova i den egna sängen och somnar där efter sagan. Vi har också gått ett extra varv med honom på toa mitt i natten, om han börjat gråta (just in case) och sen somnar han om direkt. Bra så.

 

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. SivÖ permalink
  13 september, 2013 09:51

  Den där uggletröjan är för ljuvlig! Vi var till Mylly och ekiperade A igår (han har vuxit närmare 5 cm över sommaren, helt galet), och han tittade länge på den och tyckte den var jättefin ”för Milja har en sån och hon är så söt i den”. Men han ville inte ha den själv för ugglor är inte riktigt hans grej, tyckte han.

  • 13 september, 2013 10:58

   Nämen va rart av honom! 😀
   Det är tydligen viktigt vad andra barn har, våra ungar har också pratat om andras kläder ibland. 🙂
   Förresten är det kul att A pratar dialekt. Mina egna kids svarar ibland på samma diftonger (ein, stein, seinari) och så vidare, men inte alltid nu längre. Nån gång på dagis har jag märkt att jag hämtat twinsen och A hakar på ”min/vår” dialekt! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: