Hoppa till innehåll

Sommarvarmt

8 september, 2013

Alltså den här bannern i den här bloggen… den behöver verkligen en uppdatering! Lovar att fixa det i veckan! Så, nu jag har lovat det offentligt, då måste det bli av. Twinsen är ju ettåringar på bilden, jösses.

Helgens bästa i en kort summering, är att vi har varit ute varje dag. Inte så länge som man kanske hade behövt, men vi har i alla fall njutit av sensommarvärmen och ungarna har sprungit runt med sina vagnar, bilar och dockor.

skollekenMika och jag turas om att sova och då händer det märkvärdiga: det funkar. Man orkar faktiskt. Jag fredsmäklar mellan Milja och William och övertalar den stora att Milja visst kan leka skola. De sitter där och leker skola en lång stund, alla tre, medan jag fixar kyckling i ugn och ris. Det blev riktigt gott! Kycklingen kryddade vi med torkad timjan från Kimitoön, paprika och curry samt lite citronpeppar och grädde.

vackraskyar1

Det var en sån där dag man inte riktigt vågar tro på. När det funkar och när det är så fint. Himlen är fylld av handmålade moln och kanadagöss, som ivrigt trumpetar och alertar om att de minsann är på väg söderut.
– Vad är det ljud, mikä toi ääni? frågade twinsen när flockarna flög över oss.
– De flyger söderut, till varma städer och länder, sa jag.

baramiljaOch Milja. Lilla stora Milja. Hur man kan vara en så liten, men samtidigt så stor och beslutsam kvinna? 

– Du är cool, Milja, sa jag till henne.
– NÄ! De e jag int! svarade hon.
– Vad är du då?
– Bara Miiija.
– Okej, du är bara Milja, det är helt okej.

kokakoka23
tvamorkaoegon
skrubbaren
litebommmsr
litetomaterDagens glansbilder är fyllda av lekande ungar, sand och vatten, tomater som fortfarande mognar, men mycket sakta (jag och fammo kom fram till att det måste bero på att solen inte lyser lika starkt längre) och långa skuggor. Fina, fina hösten. Imorron är det skola och dagis igen, inte illa. Jag tackar och bockar för en ”mellandag”.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: