Hoppa till innehåll

Finfredagen

30 augusti, 2013

Efter en Tråk- och TristTorsdag, säger vi gärna hej till en Finurlig Fredag med fnitter. Vi åt hämtmat, jag hämtade en glad William tidigare än vanligt (som inte busats … eller bitis…) på dagis, vi fick Sorris sallad gratis vid torget (kampanj där de delade ut 60-gramspåsar) och njöt av solen som kom fram efter det ihärdiga regnet i morse. W och jag var till Karkkirysä och valde ut plockgodis och några godisplastgrunkor, som blev en stor succe!

roligatelekearrDet var ”projektorgodis”, som det stod på själva grejen. En liten ficklampa som projiserade röda figurer med sjö(rövar)motiv. Isaac ville sitta hela kvällen, antingen i soffan och äta lite godis, eller i stora sängen och lysa med lampan. ”Inte för barn under tre år”, läste jag på etiketten och tänkte: ”jaha, so what”.

– Titta, (Da)kapo-båten! sa han glatt och lyste och blinkade i det mörka sovrummet, som nästan aldrig är riktigt ljust. Emellanåt tog jag en slicka på slickepinne som följde med, satte tillbaka den, och fortsatte fickla. Vi har alltid fördragna, tjocka gardiner och persienner, det är så ofta någon sover där och speciellt de små sover hundra gånger bättre när det är mörkt.

isaacochhoegenNu sover det lilla livet i sin egen säng – där han somnat själv! Det är märkligt, vi läser för ungarna, Milja vill aldrig somna i egen säng, men Isaac vill det. Kanske är det så att hans självständighetsprocess kommer tidigare. Eller så är han bara sådan. William ville höra tre (!) sagor, vilket hör till ovanligheterna, och jag fick läsa Laban&Labolina-böckerna en extra gång, för han tyckte så mycket om dem. Han, om någon, somnar fort. Vi läser, pratar och sen går man ur rummet. Fem minuter senare sover han. Med tanke på alla vaknätter och mardrömmar vi har varit med om förut, är det här en sådan lyx. Och idag somnade han med en liten lampa tänd, intill sin pupu, med ett leende på läpparna. Då känns det bra.

lillagoemmarenMilja tycker fortfarande att det allra bästa som finns, är när någon letar efter henne. Så vitt jag minns, har hon alltid gillat det.

narmansjalvrymsOch varför ska man ha leksaker i en bra låda, när man kan åka båt i den. Tuuut-tuut!

klatterochrorar

För dagar då man städar mest, allt fixar sig på bästa sätt, är kanske inte de bästa. Vissa dagar blir det bara ändå. Det är dagar då vardagsrumsgolvet är fullt av leksaker, ungarna kliver på och över böcker, vi skurar bort kiss och godisrester från golvet, badar ungarna, men får göra om en del av tvättproceduren för att de klottar ner hela magen med välling eller kissar på sig. Man tvättar kletiga händer hundra gånger, dricker kaffe för att inte somna och fyller och tömmer tvättmaskinen.

lillelyktaSen kommer natten, salig och stilla. Vi packar några väskor och ställer in oss på de här koordinaterna för imorron: 60.19254, 21.91257. Forneldarnas natt, raketförbjudna venetziaden i Jeppis. Same same.

Jag lämnar er med dagens fysikuppgift, en repetition från uppgifterna i skolan. Svaret skriver jag i kommentarerna.

Hur kommer det sig att blöta stövlar torkar så dåligt i ett rum som är fuktigt, t.ex. ett litet badrum, fast man ställer dem på ett varmt element? 

 

 

 

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 31 augusti, 2013 06:48

    Kommer ni alltså hem? Vore SÅ roligt att hinna träffa dig, om än för en kort stund. Hör av dig ❤

    • 1 september, 2013 08:59

      Tyvärr inte den här gången, det är för långt. Men ja, ska absolut höra av mig när det händer. För att det händer, är ett faktum, jag vet bara inte när nästa gång! 😀 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: