Hoppa till innehåll

Mässdag

23 augusti, 2013

Vi fick förmånen att besöka Turun messut/Åbomässan  igår. Fammo och faffa var med kidsen ett par timmar, så att vi kunde gå runt och titta. Dessutom hade fammo hittat kuponger i tidningen så vi kom in för halva priset. Tumme upp, det var en trevlig överraskning! Vissa går till (N)Juthbacka, vi går hit. ^_^

Det var en allmän mässa, vilket betyder att det faktiskt var lite färre saker att se och uppleva, än vi hade trott. Senast jag var här, var tillsammans med twinsen på hantverks- och handarbetsmässan och den kändes faktiskt större. Eller så fannas det bara ännu fler roliga saker att se på.

kontrastrikt1

En kontrastrik mässa. Handgjord choklad, rockringar (hularingar) med tyngder – vi testade lite olika saker. Den där rockringen förresten, den gjorde ont! Den hade små inbuktningar på insidan.

– Det gör lite ont, sa jag, när jag provade (för hör och häpna, jag kan faktiskt fortfarande hula, eller vad det nu heter, men inte lika länge som förut. Jag har smygövat på Liikunnan ihmemaa).
– Ja, det är för att du inte spänner de djupa magmusklerna, sa de hurtiga tjejen från Elixia.

Spänner? Finns det ens såna på mig?

kryddhavet3Det kryllar som vanligt av rengöringsmedel och moppar, som sig bör på en mässa. Nej tack, sa vi. Däremot ja tack till de här kryddpåsarna, från Kotigastronomi. Inga tillsatsämnen, bara färskmalda kryddor eller dipmixar. Trevligt! Däremot säljs de här inte vanligtvis i någon affär, utan bara på hemmaparty á la Tupperware. Hmm.

hmmmfffrAlpackor. De var så roliga och fluffiga! De hade nån slags dressyrprogram som visades upp, men inte just när vi var där. Jag tyckte lite synd om djuren, det var tre små i en liten bur och hela tiden folk runt. 

argladochkansjunga

codirl2Dagens tema stod försvarsmakten för. Vi tittade in i tankbilar, på vapen, på milipojkarna och jag tänkte att det måste vara en ganska rolig grej för dem att vara med på mässan, istället för att springa omkring i skogarna med 30 kilo packning. Vilken tur att man inte måste vara i det militära, jag skulle få angst och fobi av de där stridsvagnarna!

armeen1Ett nedskjutet övningsmål för missiler.

flygaheeliiDen här skulle jag däremot verkligen ha velat åka! Tyvärr är det för dyrt för oss. Men åååh, drömma får man. 

lillasimulatornEn avancerad simulator jag inte skulle ha vågat testa, inte inför såhär mycket folk i alla fall. För mycket knappar. Fast den var cool!

spisen__f
bryggbastunEtt par saker jag gärna skulle tillföra mitt hus (det hus jag ännu inte har, men i alla fall). Finspisen, som liknar den vi hade på vår villa för ett antal år sedan och rundbastun. Jag minns-känner fortfarande tjärdoften från de där badtunnorna de hade i närheten av den här snyggbastun. Jag tänker mig den här på ändan av en brygga…. ut mot havet…

stolligaknivarMirakelskalarknivar och snurraggregat. Fast den här var lite cool och fick följa med hem. En grej man sätter på kniven för att skala eller skiva. Eller en medföljande som gjorde potatisskruvar. Måste ju bara testas! 😀suviatmessuVi lyssnade en stund på Suvi Teräsniska innan vi gick hem. Vilken fantastisk röst den bruden har! Hon sjöng en av mina favvolåtar: Nyt ja tässä.

Jag kollade stegmätaren (som jag satte på via Moves): 8200 steg idag. 270 kcal. Jösses. Jag springer hellre en motsvarande sträcka på kortare tid.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: