Hoppa till innehåll

Finvädret

6 augusti, 2013

ballongbalkongDet har varit sjukt fint väder i Åbo idag, precis som i resten av landet. Det väller fram härliga strandbilder på FB, ”nu tar vi ut det sista av semestern – eller just börjat den” och jag njuter av dem. Jag stickar vidare på spännande sjalprojekt och har för tillfället pausat i sockstickningen. Eller ja, dels för att jag får lite ont i handleden av att hålla stickor hela tiden. Nu är det skojprojekt som gäller och att sadla om till höstterminen. Det känns bra.

Jag hittade förresten en halvfärdig uppgift om fiberoskop (vad heter de på svenska? Tähystimet = det som man använde vid bronko-/gastroskopi och liknande, själva apparaten?) och prisade gud för att de fanns kvar. Man ska ALLTID spara sina skolarbeten på en plats man kan återkomma till!

balk0ngbusarnIbland blir man lite galen, sådär mellan varven. Den här kombon PMS och tre vilda ungar är till exempel ingen höjdare. Hur kan man förvandlas till ett sånt känslokallt och instabilt monster vissa gånger? Nåja, det är ju nåt övergående det också, men det är tungt att vilja sticka iväg från allt, först och främst sin egen kropp!

Milja och William har bondat på ett nytt sätt. De leker göm- och sovlekar på balkongen och William har rekord i blåmärken och skrapsår. Inte av just den leken, utan annars. Jag har ju inte själv varit kille och William klagar inte nämnvärt över dem, så jag ser det som nåt som hör pojkar till. Han verkar glad.

Idag åt Milja tre (!) fiskpinnar, lite morötter och lite Rooma-sallad samt toppade det hela med en hel Puffetglass. Jösses. Hon måste ha varit hungrig.

Isaac är ledsen och arg varje gång vi ska sova. Han försöker smita eller hitta på att han ska på toa. Igen och igen. En, två, tre gånger. Milja skulle precis somna, när brorsan snurrade på som ett yrväder i sängen. Suck.

– Isaac vill int sova sängen, han busaj. Han vill int sova alls. Han vill vessa, sa Milja.

Imorron ska jag till optikern. Har bokat ett besök jag borde ha gjort för länge sedan. Det känns lite larvigt. SÅ mycket fel på ögat har jag ju inte, jag vet inte ens om det är på nära eller långt håll (eller båda?) jag ser lite sämre. Det kanske inte är nåt alls, men det har varit konstigt länge. Nåja, det får vi se. (haha…. se.) Imorron.

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: