Hoppa till innehåll

Den soliga, roliga dagen

24 juli, 2013

vattenlek22Vårt dygnsschema är lite ur funktion. Ur led är tiden, eller kanske urled? Ungarna sov till kvart i nio (!) i morse, men det betyder att min egen tid på kvällen börjar tio över elva. Nåja, det är sommar, det ändras, men just nu är det väldigt drygt att ligga en eller två timmar och vänta på att ungarna ska sova. Men nog om det – idag var det sol och glada miner! Vi tog ut en balja med vatten och en massa leksaker. Solen sken och vinden ven, men varmt.

palskens22
smakfotter
badaplaskens1Det bästa jag visste när jag var liten var badbalja utomhus. Att fylla den med det rödbruna vattnet från ån, hämta hinkar med varmare vatten inifrån och sen bada, plaska, simma och söla! Milja och Isaac var av samma åsikt!

– Nu kommer stoooja vågoj, häj kommer Capo-båten!
– Jaaa, de e roolit, här e andra båten, mmmmMMMrrrr!

Och så tog vi det i repris på eftermiddagen när de vaknade efter dagsömnen.

blomsterprakt
pryttfiaMilja är den som har starkast åsikter av mina barn. Hon tycker om att vara med moffa eller nån annan obekant, men inte alltid. Det ska vara på hennes villkor! Henne lyfter man INTE upp om man inte väntar, frågar och trugar lite. ”Mammiin, mammiii”, ropar hon på mig, men jag försökte mana henne att gå i en annan famn, när det nu bjuds!
Neh! säger hon till det mesta, förutom om moffa frågar om hon e Skrållan.
–  Jaa! sa hon då.

Det påminner mig väldigt mycket om en liten Lotta på Bråkmakargatan, fast det just nu är William som bråkar och säger emot mest i familjen.

pippiochpappaMen Pippi- och kattvideon, det går bra med moffa!

dssggKvällen kronades med besök av syrran och nästan hennes hela familj, en var på avlastning. William och Casper lekte jättefint tillsammans och det var Angry Birds för hela slanten.

ohfarten… och så var det fullt fart på de stora! Det samlades ”vete och russin” (gräs och stenar), bakades bröd och sprangs runt, precis som det ska vara.

 


aaahcarsbilarIsaac fick låna lite av Caspers Cars-bilar. Åh, vilken lycka! En sliten Blixtenbil var höjdpunkten i en liten killes semesterliv. Isaac är förresten den som säger, nästan varje morgon:

– Idag är inte dagisdag! 
– Nee, säger jag, vi är lediga, länge! Dagis är stängt (fast det inte är sant).

littleponyMilja hittade mina gamla My Little Pony-hästar (och syrrans) och tyckte de var så mysiga.

slurpooVi har kalasat på korv, bullar, våfflor… nej, det var igår! Jag blir ”dagavill” och vimsig, men bra har vi det, speciellt nu på senkvällen då jag och mamma ligger och pratar och funderar, jag tar en bärs och bloggar och bara lyssnar… på tystnaden. Igår hann jag till och med se en bit av Allsång på Skansen (Magnus Ugglas ”Jag och min far”, en av mina favvolåtar”) innan det var dags att brotta ner twinsen, läsa ”Emma går till tandläkaren” och Leni-böckerna.

Och så var ännu en dag all. Snart ska jag ropa in Bambam och ge honom lite extra knaprig kattmat.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: