Hoppa till innehåll

Bitte bakar och tvättar

17 juli, 2013

Nä-äh, det här blir en lång dag, tänkte jag i morse då jag hade en ledsen och extremt mammig Isaac i famnen hela tiden. Han sa att han hade ont och pekade på halsen, men kräktes lite.

What the… ? Inte kan man väl ha magsjuka nu och i så fall, var kom den ifrån?

engladiisaacNej, det verkade inte vara nån spygrej (tack och loooov! Det är det värsta som finns!). Lite senare på dagen fick han Pamol och ontet försvann. Han åt som en häst och mådde inte dåligt, förutom att det gjorde ont i halsen eller munnen. Kan kan kräkas av sånt? Jag minns att jag tyckte att William kräktes hela tiden. Han grät ibland så mycket att han kräktes och ett tag var det ofta. Han var bara sån. Isaac somnade vid 10-tiden, eftersom jag inte vågade ge honom mer mat.

Eller kanske var det nån liten bobba som måste ut, jag vet faktiskt inte. Sen skulle jag lägga honom och han präpplade på om samma saker hela tiden:

– SEN får  jag äta. Då får.. då.. då får jag FISKsoppa. Jag ska äta en potatis, lite fisk, lite morot. Det är sant. Och sen ska jag äta fisksoppa!

Stackars barn. Att inte kunna eller våga ge sitt barn mat är bland det värsta som finns, speciellt med Isaac, som har så stor aptit. Jag tänkte på mammor i fattiga länder. Att ständigt tvingas neka sitt barn mat, för att det inte finns, måste vara hundra gånger värre än vi kan tänka oss. Brrr.

rostadegronsakerNåväl, på kvällen återgick dygnet till det vanliga, Isaac kvicknade till och var som om inget hade hänt. Kids, liksom! Jag gjorde somrig mat, rostade rotselleri och potatis i ugn med lite olivolja, havssalt och peppar. Det är sånt där man glömmer bort att göra. Så enkelt, så gott, bara man orkar stå och tärna och skära. Sen marinerade jag en Quorn-filé (eller varför inte en god bit kött, åt den som äter det?) i en påse med färskmald basilika, lite saffran och citron och olivolja. Gott!

enhjartepajDen här var ändå dagens höjdare. Blåbärspaj – bakat på smör och kärlek, enligt det här receptet. Jag lade till en halv deciliter havre i bottnen och bakade ut toppdegen mellan två smörpapper, för att få den så platt och stor som möjligt. Till det vispade jag upp Flora Vanilla och smask – så tog allt slut!
Tips: Gör inte bottnen för tjock, tunt är bra! Jag satte också en knapp tesked vaniljsocker med blåbären för att förstärka smaken.

meratattoos

smatrangtDet har blivit lite senare kvällar än vanligt i och med den här napp-avhängigheten. Det tar lite längre tid för twinsen att somna, men idag sov de i alla fall före klockan tio och det är toppen. Självklart skulle alla bada samtidigt idag. Finns hjärterum, finns stjärterum. De börjar bli stora – eller så har vi för litet badrum! 😀 W har nya Angry Birds-tatueringar och det är 16 grader ute. Ah, sommar.

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: