Hoppa till innehåll

Det lilla paradiset

13 juli, 2013

Ja! De kan ju sova utan napp! Klockan kvart över nio somnade två nöjda tvillingar utan större meck eller gråt. Jo, de har frågat efter nappen, men bara ibland. Däremot har de pratat väldigt mycket mer innan de somnat, smackat just när de somnat, eftersom de är så vana vid att ha den där plastgrejen där. Det har också varit svårare, nästan omöjligt att få dem att somna om, ifall de vaknat tidigt. Just nu är det mest gråt eller smågnäll, istället för det vanliga glada humöret när de vaknat, vare sig det varit på dagen eller morgonen. Men det går – och det går framåt!

Milja vaknade med ett ryck (kändes det som i alla fall), reste sig klockan sex i sin säng och frågade:

– Var är Vauva? 
Öööh… jag vet inte, svarade jag mitt i en dröm om gamla tv-spel och personer från min gamla tv-spelsklubb. Sen steg jag upp och hittade en av hennes dockor, tog dockan och flickan till stora sängen och försökte sova vidare.

Var är Isaac? frågade Milja fem minuter senare och då var det bara att gå upp. Då trodde jag inte den här dagen skulle bli så hemskt bra.

Och visst har det varit busigt tungt. Milja sov sju timmar inatt och jag sov ännu mindre (men hann bläddra i sköna mönster på Ravelry – det är ju sånt man kan göra när som helst, sticka is best, ingen protest!). Vi åkte till Kimito lite efter klockan tio, i hopp om att ungarna skulle hålla sig vakna tills vi kom dit.

Det gjorde de inte. Hela dagsömnen var förstörd av att de sov 20 minuter i bilen. Det borde vi ju ha vetat och likaledes låtit bli att kämpa med dem på dan, att få dem att somna. Nåja, nästa gång åker vi så att de får sova sin lilla dagsömn i bilen och ha det undanstökat innan vi tar mat, godisdag och annat skoj hos Musteri Pirjo och Janne. Ändå gick det bra.

smakorgarEgna, söta korgar av musteri! 😀 De användes också till att bära runt vatten i, fniss.

mycketblabar

Ungarna har pratat om blåbär hela gårdagen och morgonen och NU fick de äntligen plocka och äta hur mycket de ville. Saft, bär, bullar, köttbullar, mer blåbär, bröd och lite korv har de öst in under dagen.

ohblabar

rikligtmedblabarDet var 26 grader och myggfritt, som det tydligen varit i Kimito hela sommaren. Men knott, det är det gott om. Jag svettades med knotten, men blev faktiskt inte biten – och fick ihop nästan en liter sommarkärlek till frysen. Jag tänker på allt det där regnet som föll över Österbotten och resten av landet. Här har det varit supertorrt, så torrt att man får vara lite orolig för att grundvattnet sjunker för lågt och inte kan vattna hur mycket man vill och ändå kommer det massor av blåbär och en del smultron.

naratillrisetOch det är ju inte svårt att plocka när man inte behöver gå så långt! 😀

finasalladen
delargdosiall
Förutom sallad och mat bjöds det på godis och syskonen delade broderligt. Ända till William ville rada upp alla Angry Birds-godisar och bygga bana med dem. Då blev han sur för att twinsen ville äta upp delar av hans manskap till banbygget!

Nå, he va ju en pyttejuttu”, som vi sa förut hemmavid.

solskensgard

finaortagarden

Nu har vi fyllt på i förrådet med Pirjos goda, hembakta bröd, vi har fått med oss mat och färska örter från Pirjos ljuvliga örtagård. Det doftar lavendel och starkt bara man går nära. Här växer vanlig och italiensk timjan (den senare starkare i smaken), rosmarin, mynta, citronmeliss, oregano, lavendel (de stora, blå buskagen), salvia och säkert något som jag glömt bort! Här håller sig också skadedjur borta, kanske på grund av de starka smakerna och dofterna. En liten söt ödla var den enda som pilade förbi. 😀 Jag ska torka de färska örterna och spara!

troettaochgladaDet var fem trötta och glada som åkte hem, två somnade. Vi kommer gärna igen senare i sommar, Pirjo, du vet att vi gärna skulle komma oftare om det bara blev av och gick.

fixasiilinMusteri P är ju också frisör, på riktigt och fixade min sivusiili så att den faktiskt syns igen. Det märks när någon vet vad de gör och inte bara klipper lite som Amatörmamman, som plötsligt blev hårklippare åt fyra.

finagladaMiljaTrots att de sov två gånger i bilen, både på vägen dit och tillbaka till Åbo, somnade ungarna trötta och glada i sin egen … (mammas och pappas alltså) säng ikväll vid vanlig tid. Yes, hurra! Alla är nöjda! Det är ett faktum att det är mycket lättare att vara fyra vuxna med tre barn, även om alla inte deltar hela tiden.

Annons
One Comment leave one →
  1. anneli honkanen permalink
    14 juli, 2013 02:34

    Ljuvliga sommarbilder – både på foto och med ord – du är så duktig Bitte!- Nästa gang du kommer med barnaskaran till Kuppis ska du stöta på mej om vi är på plats- vi bjuder så gärna på ngt I trådgården och träffar er alla. Dessutom har vi ju här Saarnipuisto – en liten egen kvarterspark med plaskbassäng för småbarn dår man kan svalka sej mellan varven..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: