Hoppa till innehåll

Mera snålväder

8 juli, 2013

Vi stannade en natt till i Näsby. Det blev jätteblåsigt, uppemot 11 sekundmeter med ännu fler metrar i kastbyar. Vad det betyder på svenska är att man kan segla, men man lutar kraftigt och det är svårt att vistas inomhus i båten eller gå rakt. Inte något för oss.

blasigtvarre

Istället stannade vi i båten och på land, fast ungarna fick lite tråkigt. På eftermiddagen gjorde vi ett nytt försök med sandstanden, som ligger 900 meter bort. Det är inte långt, men trötta tvillingben och bära-bära, gjorde att vi tvekade. Nu tog vi gåvagnen och då gick det bra.

faffashissDagens Williamlek, som fammo kom på: Gunga och hiss med selen fastspänd i masten.
faltet_angarna_ochtraden

På väg till stranden gick vi förbi vajade vetefält (eller är det råg, mitt minne sviker mig!?) och den där kyrkan som doftade så krafigt av tjära. (ps, det är vete, fick jag bekräftat!)
springpappaspringSpring pappa, spring (även i uppförsbackarna! Du är ju så bra på det!)

lansasakerEn av de bästa sakerna med den här stranden var att man fick låna leksaker! Vi supergillar!
allagrisar

William hittade genast ett fint flygplan som passade hans Angry Bird-skara och Bad Piggies. (PS. Vi gladde oss storligen åt den nya uppdateringen till vanliga Angry Birds-appen, eftersom den innehöll så många nya banor med Red, som lånat fjädrar av Mäktiga Örnen). Tack Rovio!
mysmiljan_ochvatisaacken

Isaac och Milja lekte vid vattenbrynet. Isaac är helt klart den som är mer vattenvan… hmm, som man kanske kan se. Det blåste så kallt att vi behöll jackorna på, vilket resulterade i att Isaac blötte ner sig totalt – och hade väldigt roligt!
finatrjojanMan skulle ju kunna tro att vi förbereder oss för alla våra utflykter – vi har ju trots allt tre barn. Inte den här gången. Vi glömde handdukar och extrakläder. Isaac fick låna faffas tröja på hemvägen, men det gick lika bra. Vi hämtade glass och kaffe. 😀

Dagens kylskåp:

Såhär lever vi. Det finns svaltutrymmen, men det här räcker faktiskt åt oss, om man planerat lite grann.

20130708-230332.jpg
Dagens sötis:20130708-230353.jpgDagens tvättmaskin och torktumlare kostade oss tio (!) euro. En brud hade tagit ut våra kläder ut torktumlaren, fast programmet inte var slut. Biat… Please, det finns inga tvättider, man går dit när det finns plats och man RÖR inte andras kläder! Är fem minuters väntetid hemskt länge??

20130708-230402.jpg

20130708-230419.jpg

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: