Hoppa till innehåll

Det fina sjölivet

7 juli, 2013

Hello internet och wifi! Tack och lov för vouchers och fritt WLAN. Vi lever sjöliv med tre vilda sjubusar. William är för det mesta fastklistrad vid sina Angry Birds eller faffa. Twinsen sitter faktiskt stilla tidvis eller leker på stranden. Vi tar det i kronologisk ordning.

strandbaddarara
nagusandstrand

Det har varit urfint väder i Nagu. Strandliv, sandliv och lekparker finns inom bra räckhåll. Det enda som var dåligt var när vi skulle duscha. Vi trodde det var en eller två timmars paus på dagen. Nejdå, fem (!) timmar var duschavdelningen helt stängd. Hmmmpf. Gillar inte. Fast annars var det bra!

moviken12
moviken13
moviken_blind
Mika var med i Moviken runt, som jag redan skrev om. Det arrangerades av Nagu IF och var ganska trevligt. Ansiktsmålning för barn, dragspelsmusik, många vuxna som sprang motionsvarvet med sina barnvagnar eller barn på cyklar och sånt. Hon på bilden ovanför är blind. Hennes man cyklade intill henne under loppet och sånt tycker jag är extra imponerande!

moviten_103

moviken_medaljEn stolt Mika, med nummer 103, sprang i mål på 58.46 (11 km!) och jag tyckte det var jättebra. Det var supervarmt i solen, men skuggan kyldes av kalla nordliga vindar, som löparna tyvärr inte hann känna så mycket av.

lssyning
natteettnatgu2Hur fint och praktiskt det än är i Nagu, styrde vi kosan västerut idag – mot Ålands skärgårds. Vi sa hej och på återseende till storbryggan.

mammaskilleIsaac är den som gillar att slappa med mamma (mellan varven) och kolla DVD. Han kör med sin bil på min mage och det är så mysigt när det killas lite.

– Kuti, kuti! säger Isaac och kittlar mig tills jag skrattar.
minstabaljanMilja är lättroad om man ger henne (världens minsta) badbalja, en Ikea-låda med tre centimeter vatten och några Duplo-gubbar. Den ena var faffa, honom badade hon, torkade och satte på blöja, sen skulle han sova. 🙂

busbildenIbland är det mer rörigt än vanligt. Isaac försöker nå godispåsen (det där med godisdagar flög ut genom takluckan den här veckan), William har tråkigt och busar med alla, fammo håller styr på det mesta och faffa fixar med båten.

bryggdjupetStilbild. Bryggdjup.

storsometthusVissa går till sjöss med ett helt hus. Eller är det en husbåt? Jag vet inte, men den var faktiskt jäkla stor och vrållyxig. Nästan lite för prålig.

seglga_424v

Jag somnade med twinsen när faffa rattade oss till Näsby, Houtskär.  Jag vaknade med två varma och duniga tvillingar på varsin sida om mig, medan motors mullrade under oss. Jag låg och tittade på träet, taket, fogarna och tänkte på hur faffa (själv) hade byggt den här båten för exakt tjugo år sedan. Tretton och en halv meter. Tänk om han hade vetat att vi skulle vara såhär många i den! Det är tur att den är stor, det är skönt. 

gla_kjsUngarna var glada över att gummibåten idag! Speciellt William.

stekarna2Steka plättar med fammo är skoj! Och solen sken på oss, hela dagen. Klockan 22.25 sjönk den nedanför trädtopparna och det var fortfarande 17 grader varmt.

beloningenMika och jag tog oss en veggoburgare och lövbiff. Det var helt okej, de hade kall Hoegaarden, men tyvärr en icke helt genomstekt lövbiff. Nöjda är vi ändå och vi får se vart färden bär imorgon!

Twinsen och W är nybadade, alla sover, en öl, sommarnatt, lite mygg. Jag har ett nytt smycke (till förmån för Östersjön!) med en liten segelbåt i. Ljuvliga sommar och båtliv.

 

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: