Hoppa till innehåll

Nagulivet

6 juli, 2013

Nehepp, det gick inte som jag ville med bloggen. Kameran är full av härliga bilder, men vi befinner oss för långt borta från gästhamnens wifi för att jag ska kunna jobba med lilldatorn. Blä. Å andra sidan har jag haft mer tid med familjen och allt annat sommarliv, när jag inte sitter länge med datorn.

Vi befinner oss till sjöss, hela familjen och fammo&faffa. Vi går in på natt två och än så länge är alla barn glada, trötta på kvällen och ganska busiga. Men det går! Imorron seglar vi vidare, lite längre utåt, eftersom det har utlovats sydliga vindar (bra med tanke på vår kurs) och inte för hård vind, som idag; 10 sekundmeter. Det skulle gå rätt bra att segla i om man kunde ligga med schyst slagsida och reva lite grann, men inte med tre små barn.

Mika har sprungit del två av tre i Åboländska rundan. Idag 11 km här i Nagu, runt Möviken. Imponerande 58 minuter i 20 graders solsken och branta backar! Ungarna har badat/vadat i vattnet, gungat och rutschat som galningar och sett på DVD i båten. Tack och lov för filmer och dagens moderna teknik.

William är supersvartsjuk på twinsen. Det märks tydligt vid tillfällen när han får vara ensam med oss vuxna. Han säger inget, men tar ut det i ilska och supertrots eller genom att helt strunta i vad vi vuxna säger. Det är oerhört nervpåfrestande, speciellt i situationer som kräver att han hänger med oss, har på sig flytväst eller liknande. Vi pratar, dealar, upprepar, bannar, turas om. Milja är lite förkyld och har tappat rösten lite grann = hon låter ännu mer som Isaac och ibland tar vi fel på dem. Speciellt när de har kläder vi är vana att den ena har.

Nu sover alla små skatter, Mika och jag sitter uppe en liten stund innan sovdags ned telefon och bok. Jag duschade (mycket bestämt och andäktigt i kallt vatten på land, för det var så många som duschade samtidigt) bort dagens dos av klibbig sololja. Lycka vore att tåla lite värme och inte behöva smörja in sig med solskyddsfaktor 30 eller mer, varje gång man är på sjön. Men nu är det som det är och rätt bra ändå. Det bästa av allt är miljöombytet. Det värsta är kappsäckslivet. Man letar fem gånger efter saker man trodde man visste vart man lagt dem!20130707-001535.jpg20130707-001543.jpg20130707-001553.jpg

20130707-001617.jpg

20130707-001814.jpg

2 kommentarer leave one →
  1. småkusin i kvadrat permalink
    7 juli, 2013 08:50

    Duktigt sprunget av Mika, sprang själv ifjol också men i år lapar vi sol i Öja på villan istället. Ha en skön fortsättning på seglatsen!

    • 7 juli, 2013 09:05

      Tack! Ha det bra i fina Öja, hoppas solen skiner på er också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: