Hoppa till innehåll

Småbarn och mat

24 juni, 2013

Idag är jag tacksam över att jag har ”bara” tre barn. För tre barn ryms i en vanlig bil, om man riktigt vill. De är ännu så små att vi inte behöver ratta runt till all världens danskurser, fotbollsträningar eller vad det nu kan tänkas bli. De trivs med att se på tv, rita, pyssla och bara vara. Allt har sin tid och på sätt och vis är vår vardag väldigt enkel, om än intensiv.

trangtibaljanDet börjar bli trångt i badbaljan. Det skulle löna sig att bada en i taget, bara jag skulle få dem själva att förstå. De är ju vana att göra varandra sällskap – som de alltid har gjort. För dom ska det ”vara så”, fast det blir en del spillande med vatten på den andra, ”Isaaaac, ta boojt footen” och tvärtemot. 

ensmakligveggolasagneEn av dagens rätter, den vegetariska, blev riktigt trevlig. Det här receptet ligger som grund: Enkel grönsakslasagne, som egentligen inte borde heta så. Grönsaks- ska väl vara utan kött. Jag satte inte äpplen, svamp eller bacon, men däremot en grovt riven zucchini, Go Greens bönmix, 1½ dl soltorkade tomater, en halv paprika och tomatsås samt salladslök. Det är lätt att svänga ihop, man behöver inte koka nåt på förhand. Tomatsåsen kryddade jag med torkad basilika (det blir jättebra om man spar och torkar egna blad från plantor i affären. När man sen krossar bladen, behålls smaken mycket bättre än mald basilika man köper på burk).

Ovanpå allt detta ligger riktig fetaost (Rainbow har bra fetaost till ett hyfsat pris!) och Goudaost. Mums! Vill man göra en köttvariant funkar det ju bra med köttfärs i, istället för bönor. Det här är sån där somrig mat som är lätt att laga. Det blir rätt varmt i köket bara, vi som hade över 20 grader ute, det var svettigt och fuktigt och kändes som 28.

De mindre fick kokt potatis och maletkött-biffar, som jag faktiskt köpte färdiglagade, för att inte behöva stå hela kvällen i köket. Sallad med gurka, resten av fetaosten och paprikan blev toppen till. Jag bakade inget eget bröd den här gången, men borde fixa en ny limpa med turkisk yoghurt i, den blev god senast!

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 24 juni, 2013 08:54

  Fråga: Hur torkar du basilikabladen? Blir de inte brända?

  • 24 juni, 2013 09:27

   Du ska inte ha dem i ugnen, utan bara i rumstemp, på ett papper t.ex. 😀 Det kan ta ett tag, många dagar innan de blir torra nog att sätta i en burk.

  • 24 juni, 2013 09:28

   Såhär: 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: