Hoppa till innehåll

Amerikanska mackor och stresshopping

25 juni, 2013

dubbelvagn1Vi brukar arrangera det på nåt sätt, så att ungarna kan vara hemma när vi handlar. Det är lättast så. Idag tänkte vi försöka handla med twinsen i alla fall, dels för att testa. Resultat? Jo, det gick bra, men man bör vara utrustad med tålamod och shoppinglista plus: att själv ha ätit (för att inte få paniklågt blodsockor precis när man kommer hem och ska tömma kassarna, bre kvällsmackor åt ungarna och ge den utlovade glassen).

Snabbt gick det i alla fall, vi fick med det mesta, mer än det mesta om man räknar i euro, men då har vi också fyllt på förrådet med långtidartiklar som schampo, duschtvål, sköljmedel, välling och blöjor, kött, fisk och mjölkprodukter. Tråkiga saker att handla, tungt att bära man måste ha.

En annan pappa kom fram till oss och sa på finska: Oj, era hålls fortfarande i vagnen. Jag fick komma ensam till affären idag, tack och lov. 😀

kollamaxaxeltryck– Kolla! Det är ju Max Axeltryck! sa jag till ungarna på hemvägen, som försökte resa sig ur sina bilstolar.
Jaaa, Mass Asseltjyck! tjoade Isaac.

saappaatIsaac var lycklig. Eftersom storebror inte är hemma inatt, fick han låna ”Booombfååågeln!”-stövlarna. (Yes, halva priset, tack Citymarket!)

mackapaamerikanstvis

Dagens måste-prova-på-mat är stekta ägg i bröd på amerikanskt vis. Det är inte lika lätt som det såg ut på bilden i ”Creative Ideas”. Stora bröd är bra och ett halvt ägg räcker till ett bröd. Men gott blev det och på nåt vis mer somrigt och roligt än att steka ett vanligt ägg. Jag satte i lite örtsalt och peppar i äggsmeten och en bit kalkon innan man stängde locket.

tankarvattenJag har tvättat fönster i köket. Vi har sjukt mycket fönster. Det är bra för ljusets skull, men två bautafönster, som bara öppnas inåt (förstås, eftersom vi bor i lägenhet) tar upp mycket plats, så det blev lite klagosånger från andra våningen innan de var klart. Nu återstår bara tre rum. Mika springer och testar sin nya vattenryggsäck, Ospray Raptor 6, som rymmer tre liter vatten. Jag hade en gång en sån där platypus, som man satte i ryggen på min Helly Hansen-rygga, men plasten smakade urk. Den här verkar ju bra, om man springer när det är varmt. Man kan tappa ur extra luft och således platta till den. Själv kan jag inte springa när det är över 20 grader. Jag dör. Jag blir för varm. Hur vänjer man sig med sånt? 

ensjal_clockwork

Jag stickar sockor istället, eller som nu, sjalar. Den här heter Clockwork. Stickad i Handmaiden Fine Casbah (Amber, det oranga) och Malabrigo Sock, färg: Solis på rundstickor nr 4.

sommarskynOch NU kan jag beundra sommarhimlen genom rena fönster. Ah.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: