Hoppa till innehåll

Solskenssommarsolstånd

21 juni, 2013

dhgg_5g

Vi försökte faktiskt segla den här helgen. Vi hade packat för tre dagar, stuvat ner ungar, Angry Birds och smått stressande föräldrar i 44 fot segelbåt, när startmotorn gav upp. Faffa fixar frenetiskt, fifflar finurlande ”fristsam” fyrtiofyrafotsakku. Men icke, det räckte inte med skruvar eller nytt batteri. Motorn åker på semester och viblev strandsatta på land den här helgen. Vilken tur att vi inte hann åka iväg.

Det var inte så farligt, det här blev precis minst lika lyckat. Ungarna var hur glada som helst; de pratade om Capo-båten, faffa fixa en stund, sen fortsatte sand-, strand- och vilda gruslekar. Vi körde all mat och alla saker till fammos istället och stannade där istället (jag tror faktiskt det var faffa som blev mest besviken, vi var ju på väg till Houtskär, ett nytt ställe och en fin plats och strand).
gladaiisacken
midsu13_1

 

Solen sken på oss och det blev alldeles knasbra väder! Twinsen var glada över att få leka och springa runt (som galningar, speciellt Isaac) på gården. Isaac lärde sig själv att kissa vid träden, köra med racerfart med dockvagnen (fast han hade sina bilar i den och lekte racerlopp) och William tappade sin första tand! Hönsmammn jag blev jag genast orolig över att tanden, som stack upp bakom, inte skulle få plats.(PS! En fråga! Hur mycket får era barn av tandfén?)

sandstrand6
sandstrandenplassk5
sandstrandsommar
sandstraand45Vi drog till Runsala sandstrand i bästa sommargasset. Milja var bekymrad över att hennes baddräkt blev blöt och att hon måste fortsätta ha den då. 🙂 Vi är ju inte så vana strandbadare, men alla blev modigare mot slutet. Jag premiärsimmade (check!) i ett lite svalt, saltigt vatten. Nu efteråt kollade jag på webben – det var 16,2 grader. 18 brukar vara helt okej att simma en stund i.

sandstrandmossanIsaac blev kär i den rosa bebismössan och har vägrat ta den av sig, förutom när vi ska sova.

litenstadare1Snart sover tre söta, William har fått lov att stanna uppe lite längre. Mika rev av 13 kilometeras löpning i 26 graders sommarvärme, medan vi var på stranden och vi är mätta, glada och nöjda med vår lilla midsommar. Egentligen har jag aldrig gillat såna här måste-festa-högtider. Vi hade tänkt åka till Houtskär för att det inte är så rörigt där, men nu blev det lika bra såhär. Det har utlovats åskskurar till natten, det längtar jag efter. NU ska jag sätta mig med lite sommarstickning och knäppa en bärs. Åh, sommar, liv, LIV!

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. Louise permalink
  21 juni, 2013 10:22

  Vi brukar säga att tandfen lämnar en guldpeng så då brukar det bli 50 cent 😉

 2. Marina permalink
  22 juni, 2013 07:11

  Hos oss hämtar tandfe´n 2 euro och allra helst 2 st 1 euros pengar för det känns mera och skramlar bättre i spara burken. Glad midsommar!

 3. 22 juni, 2013 09:26

  Tandfén besökte aldrig våra två äldsta barn, så när nr 3 tappade sin första tand och ville att tandfén skulle komma och jag skrattande gick med på det, satte sig storasyskonen raskt ner och började räkna ut vad de hade innestående… 😀

  1 € tror jag att jag gav, men det hände bara någon enstaka gång. Fast han fick 2 €, för att två tänder flög ut samtidigt då han brottades med bästa kompisen vid dagis…

 4. päronet permalink
  24 juni, 2013 11:26

  En tand blir naturligtvis till EN peng, oftast en euro. Men sen de tappat typ 10 tänder brukar vi nog sluta med pengaeländet… 😉

  • 24 juni, 2013 02:09

   Det blev en tvåeuro den här gången, det var den enda peng tandfén råkade ha. Nå jo, det kan jag förstå, då kommer ju veckopengen istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: